Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

13 αλήθειες για τους αριστερόχειρες!

Tα πιο περιέργα στατιστικά στοιχεία που έχουν καταγραφεί για τους αριστερόχειρες!
Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, το 15% των ανθρώπων είναι αριστερόχειρες. Οι άνδρες είναι πολύ πιο πιθανό να γίνουν αριστερόχειρες, παρά οι γυναίκες.

Οι αριστερόχειρες είναι ιδιοφυείς κατά -20% απ’ όλο το σύνολο. Τα μέλη της MENSA είναι αριστερόχειρες!
Μία μελέτη έδειξε πως οι αριστερόχειρες άντρες είναι κατά μέσο όρο 15% πλουσιότεροι από τους δεξιόχειρες που παρακολούθησαν το κολέγιο και 26% πλουσιότεροι αν έχουν αποφοιτήσει!

Οι αριστερόχειρες έχουν 3 φορές περισσότερη πιθανότητα να γίνουν αλκοολικοί, απ’ ότι οι δεξιόχειρες!

Αν και οι δύο γονείς είναι αριστερόχειρες τότε υπάρχει πιθανότητα 50% να είναι και οι απόγονοι τους. Σε 2 δεξιόχειρες υπάρχει πιθανότητα 2% ν’ αποκτήσουν αριστερόχειρους απογόνους.

Ψυχολόγοι του πανεπιστημίου Queens στο Belfast αναφέρουν ότι είναι πιο πιθανό οι θηλυκές γάτες να ξύνουν το χώμα με το δεξί τους πόδι ενώ οι αρσενικές με το αριστερό τους πόδι!

Οι αριστερόχειρες είναι πιο πιθανό να μισούν πάρα πολύ τα spiral τετράδια!

Σε έρευνα που διεξήγαγε ο Δρ. Nick Cherbuin δείχνει ότι οι αριστερόχειρες είναι καλύτεροι στο χειρισμό ερεθισμάτων μεγάλων ποσοτήτων, καθιστώντας τους φυσικά καλύτερους σε βιντεοπαιχνίδια!

Στατιστικά, μία μεγαλύτερη σε ηλικία μητέρα είναι πολύ πιο πιθανό να γεννήσει αριστερόχειρα παιδιά.

Οι αριστερόχειρες πιστεύεται, ότι φτάνουν στην εφηβεία 4-5 μήνες μετά από τους δεξιόχειρες!

Έρευνα δείχνει ότι: το 50% των αριστερών χρησιμοποιούν το ποντίκι του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους με το αριστερό χέρι, το 68% χρησιμοποιούν το δεξί τους χέρι για το ψαλίδι και το 74% κρατάνε το μαχαίρι κατά τη διάρκεια του δείπνου από τα δεξιά!

Τέσσερις από τους πέντε σχεδιαστές των Mac υπολογιστών ήταν αριστερόχειρες! Από τους τελευταίους πέντε προέδρους της Αμερικής οι τρείς ήταν αριστερόχειρες ( Obama, Clinton, Bush Sr.)!

Τέλος, σύμφωνα με μία μελέτη, οι αριστεροί έχουν 9 χρόνια λιγότερη διάρκεια ζωής απ’ ότι οι δεξιοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!