Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ερευνητές δημιούργησαν αλεξίσφαιρο… ανθρώπινο δέρμα!

Όσο περίεργο και αν ακούγεται το τεχνητό δέρμα, που μοιάζει με το δικό μας, αποτελείται από φυσικό δέρμα ανακατεμένο με γάλα από μεταλλαγμένες κατσίκες.

Το γάλα της κατσίκας επιλέχτηκε, γιατί παράγει μια πρωτεΐνη, με την οποία το δέρμα γίνεται τόσο ανθεκτικό, όσο το μετάξι του ιστού της αράχνης, το οποίο είναι τέσσερις φορές πιο ανθεκτικό από το υλικό κέβλαρ.
Το ειδικό αυτό υλικό επιστρώνεται στην συνέχεια με βιοτεχνολογικά παραγόμενο ανθρώπινο δέρμα, που έχει καλλιεργηθεί στο εργαστήριο και το τελικό προϊόν μπορεί να σταματήσει μια σφαίρα!

Προς το παρόν βέβαια, έτσι όπως είναι σχεδιασμένο μπορεί να απωθήσει μόνο σφαίρες που κινούνται με χαμηλή ταχύτητα, αλλιώς διαπερνά το δέρμα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές σε λίγα χρόνια θα μπορεί να γίνεται εισαγωγή των κατάλληλων «αλεξίσφαιρων» γονιδίων σε έναν άνθρωπο και να γεννιέται με… αλεξίσφαιρο δέρμα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!