Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα τεχνική υπόσχεται γρήγορους σκληρούς δίσκους

Τα δεδομένα θα εγγράφονται μέσω θερμότητας....
Μια νέα επαναστατική μέθοδο μαγνητικής εγγραφής δεδομένων σε σκληρούς δίσκους και μαγνητικές μνήμες, που θα επιτρέπει την επεξεργασία των πληροφοριών με ταχύτητα εκατοντάδες φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τη σημερινή, ανακάλυψε διεθνής επιστημονική ομάδα.

Η καινοτομία έγκειται στο ότι η μαγνητική εγγραφή των πληροφοριών γίνεται μόνο μέσω της θερμότητας, κάτι αδιανόητο έως τώρα.
Οι ερευνητές από τη Βρετανία, την Ισπανία, την Ελβετία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Ολλανδία και την Ιαπωνία, με επικεφαλής τον φυσικό Τόμας Όστλερ του πανεπιστημίου της Υόρκης, πιστεύουν ότι η ανακάλυψή τους θα καταστήσει τις μελλοντικές συσκευές μαγνητικής εγγραφής όχι μόνο πολύ πιο γρήγορες, αλλά πολύ λιγότερο ενεργοβόρες.

Οι επιστήμονες, αντί να χρησιμοποιήσουν ένα εξωτερικό μαγνητικό πεδίο για να εγγράψουν τα δεδομένα της πληροφορίας σε ένα μαγνητικό μέσο, κατάφεραν να κάνουν την εγγραφή μόνο με τη χρήση της θερμότητας. Με τον τρόπο αυτό, πέτυχαν να εγγράψουν αρκετά χιλιάδες Gigabytes πληροφοριών ανά δευτερόλεπτο, με ταχύτητα εκατοντάδες φορές μεγαλύτερη από αυτή που πετυχαίνουν οι σημερινοί σκληροί δίσκοι. Επειδή δεν χρειάζεται ένα μαγνητικό πεδίο για την εγγραφή, μειώνεται σημαντικά και η απαιτούμενη κατανάλωση ενέργειας.

Εδώ και αιώνες οι επιστήμονες πίστευαν ότι η θερμότητα μπορεί μόνο να καταστρέψει την μαγνητική τάξη, όμως, όπως αποδείχθηκε τώρα, μπορεί να αποτελέσει επαρκές «όχημα» για την εγγραφή πληροφοριών σε ένα μαγνητικό μέσο.

Η σύγχρονη τεχνολογία μαγνητικής εγγραφής έχει υιοθετήσει την αρχή ότι ο βόρειος πόλος ενός μαγνήτη έλκεται από το νότιο πόλο ενός άλλου μαγνήτη και οι ίδιοι πόλοι απωθούνται μεταξύ τους. Μέχρι σήμερα θεωρούνταν αναγκαίο ότι για να εγγραφεί το παραμικρό bit πληροφορίας, αναστρέφοντας τους πόλους ενός μαγνήτη έπρεπε να εφαρμοστεί ένα εξωτερικό μαγνητικό πεδίο. Όσο πιο ισχυρό είναι αυτό, τόσο ταχύτερα γίνεται η μαγνητική εγγραφή.

Όμως η νέα έρευνα έδειξε ότι είναι εφικτή η αναστροφή των δύο μαγνητικών πόλων όχι με εξωτερικό μαγνητικό πεδίο, αλλά με πολύ βραχείς παλμούς θερμότητας ενός λέιζερ, οι οποίοι, ανεβάζοντας πρόσκαιρα την θερμότητα πάνω από τους 800 βαθμούς Κελσίου, επιδρούν απευθείας στις εσωτερικές ατομικές δυνάμεις του μαγνητικού μέσου όπου θα γίνει η εγγραφή, καθώς κάθε άτομο της ύλης έχει το δικό του μαγνητισμό
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!