Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Τα οφέλη του μασάζ


Χαρίζει ευεξία και ενισχύει τον οργανισμό
Μην το θεωρείτε πολυτέλεια. Τα οφέλη του μασάζ για την υγεία είναι πολλά. Δείτε ποια είναι τα πιο γνωστά...

Τονώνει το ανοσοποιητικό: Μια συνεδρία μασάζ 45 λεπτών φαίνεται πως ενεργοποιεί τα λεμφοκύτταρα που καταπολεμούν τους ιούς και τα βακτήρια.

Το μασάζ καταπολεμά τις φλεγμονές, τις αλλεργίες και το άσθμα ενώ μειώνει και την παραγωγή της ορμόνης του άγχους, την κορτιζόλη.

Ανακουφίζει από τον πόνο: Μια μελέτη που διεξήχθη το 2003 έδειξε ότι το μασάζ ήταν καλύτερο από το βελονισμό στη οσφυαλγία, μειώνοντας την ανάγκη για παυσίπονα κατά 36%.
Μειώνει το στρες: Βοηθά στην απελευθέρωση των σημείων πίεσης, με αποτέλεσμα να μειώνεται το στρες. Επίσης, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, μέχρι και κατά 50%, ενισχύοντας παράλληλα τις ορμόνες που δημιουργούν το αίσθημα ευχαρίστησης, σεροτονίνη και ντοπαμίνη.

Χαλαρώνει τους μυς: Ο πόνος στον αυχένα ή τη μέση οφείλεται συχνά στην πίεση της δουλειάς και την κακή στάση του σώματος.

Το μασάζ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην απελευθέρωση της έντασης από τους μυς διευκολύνοντας την παροχή οξυγόνου και συντελώντας στη γρηγορότερη επανάκαμψή τους.

Κάνει το δέρμα σας πιο λαμπερό: Κατά τη διαδικασία του μασάζ, τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται και η επιδερμίδα ανανεώνεται και γίνεται πιο λαμπερή.

Επίσης, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος επιτυγχάνοντας υγιή λάμψη στην επιδερμίδα.

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου: Το μασάζ, ηρεμεί το μυαλό βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου.

Αυξάνει την ενέργεια: Αναζωογονεί την ενέργεια του σώματος. Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος που επιτυγχάνεται με το μασάζ, αυξάνει τη ροή των θρεπτικών συστατικών στο σώμα, κάτι που έχει αντίκτυπο στο συνολικό επίπεδο ενέργειας.

Έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας; Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για το αν είναι καλό να κάνετε μασάζ, ανάλογα με το πρόβλημά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!