Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Το σπανάκι νικά την άνοια


Τι αποκάλυψε έρευνα γερμανών επιστημόνων
Γερμανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ulm ανακάλυψαν ένα συσχετισμό μεταξύ των χαμηλών επιπέδων της βιταμίνης C και της β- καροτίνης και της άνοιας. Οι ερευνητές μελέτησαν τις διαφορές ανάμεσα σε 74 ανθρώπους με Αλτσχάιμερ ήπιας μορφής ηλικίας 65-90 ετών και 158 υγιείς ενήλικες.
Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε νευροφυσιολογικές εξετάσεις, απάντησαν σε ερωτήσεις για τον τρόπο ζωής τους, έκαναν εξετάσεις αίματος και ελέγχθηκαν ως προς το βάρος τους. Οι ερευνητές με επικεφαλής την επιδημιολόγο καθηγήτρια Gabriele Nagel και την νευρολόγο Christine von Arnim διαπίστωσαν ότι η συγκέντρωση στον ορό του αίματος των αντιοξειδωτικών βιταμινών C και β καροτίνης ήταν σημαντικά χαμηλότερη στους ασθενείς με άνοια σε σχέση με την ομάδα ελέγχου.

Υποστηρίζουν ότι μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C η οποία περιέχεται στα εσπεριδοειδή, καθώς και σε β- καροτίνη, που περιέχεται στο σπανάκι τα καρότα και τα βερίκοκα θα μπορούσε να καταπολεμήσει την άνοια. Επισημαίνουν όμως ότι απαιτούνται περισσότερες μακροχρόνιες έρευνες για να επιβεβαιωθεί το εύρημα της έρευνάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!