Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Σπέρμα από… δέρμα


Ελπιδοφόρα νέα για υπογόνιμους άντρες
Το όνειρο της πατρότητας μπορεί να γίνει πραγματικότητα για χιλιάδες υπογόνιμους άντρες, καθώς επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν σπέρμα από…δέρμα!

Επιστήμονες από το τμήμα Ιατρικής του πανεπιστημίου του Pittsburgh κατάφεραν να παράγουν σπέρμα –σε πρώιμο στάδιο- από ανθρώπινο δερματικό ιστό.

Η τεχνική που χρησιμοποίησαν θα μπορούσε να δώσει ελπίδα σε πολλούς υπογόνιμους άντρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατάφεραν να επιζήσουν από καρκίνο σε παιδική ηλικία, να αποκτήσουν δικά τους παιδιά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η ανακάλυψη θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε νέα αντισυλληπτικά και ένα «θαυματουργό χάπι» για τη θεραπεία της υπογονιμότητας.
Στον αντίποδα βέβαια βρίσκονται οι ηθικές αναστολές, ενώ οι πολέμιοι της ιδέας σχολιάζουν ότι είναι λάθος να «ανακατεύεται» κανείς με τα δομικά στοιχεία της ζωής και προειδοποιούν για ένα μέλλον στο οποίο τα μωρά θα δημιουργούνται εξ ολοκλήρου με τεχνητά μέσα.

Οι αμερικανοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα κοκτέιλ χημικών ουσιών για να επηρεάσουν το «βιολογικό ρολόι» των κυττάρων του δέρματος, γυρνώντας το πίσω και μετατρέποντάς τα σε κύτταρα με τις «προσαρμοστικές-δυνάμεις» των εμβρυικών βλαστικών κυττάρων.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ένα συνδυασμό θρεπτικών ουσιών για να τα «βοηθήσουν» να αναπτυχθούν σε στρογγυλά κύτταρα, που ήταν μόλις λίγα βήματα μακριά από το ώριμο σπέρμα, και τα οποία ήταν γενετικά φυσιολογικά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Dr Charles Easley, εκτιμούν ότι κατάφεραν να «σπάσουν» το πιο δύσκολο μέρος της ανάπτυξης του σπέρματος.

«Χωρίς αμφιβολία είναι ένα πολύ καλό πείραμα» ανέφερε ο Dr Allan Pacey, ειδικός στην ανδρική γονιμότητα από το πανεπιστήμιο του Sheffield.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!