Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Eνα θρησκευτικό μνημείο, Tο Σπήλαιο της Λύτρωσης,

Στο West Bend, στην Αιόβα των ΗΠΑ υπάρχει ένα θρησκευτικό μνημείο, το οποίο είναι έργο της πίστης και της δύναμης ψυχής ενόςανθρώπου.
Ονομάζεται "Το Σπήλαιο της Λύτρωσης".

Πρόκειται για ένα συγκρότημα εννέα σπηλαίων στις οποίες απεικονίζονται σκηνές από τη ζωή του Ιησού.
Το μνημείο αυτό είναι δημιούργημα ενός ιερέα, που ονομαζόταν Paul Dobberstein. Ήταν Γερμανός μετανάστης και είχε χειροτονηθεί το 1897.

Κάποια στιγμή αρρώστησε βαριά από πνευμονία. Παρακάλεσε τηνΠαναγία να τον βοηθήσει τάζοντάς της να χτίσει ένα ναό αφιερωμένο στη Χάρη της. Όταν έγινε καλά, άρχισε να μαζεύει πετρώματα και ημιπολύτιμους λίθους. Αυτό κράτησε 14 ολόκληρα χρόνια. Η κατασκευή του Σπηλαίου ξεκίνησε το 1912 και ήταν συνεχής επί 42 χρόνια.
Η προσπάθεια του ιερέα ήταν δύσκολη, αλλά η πίστη του ήταν αυτή που του έδινε δύναμη να συνεχίζει. Το Σπήλαιο χτιζόταν κυρίως με τη δική του προσωπική δουλειά. Πολλές φορές τα χέρια του στο τέλος της ημέρας ήταν ματωμένα. "Δεν υπάρχει λύτρωση χωρίς λίγο αίμα", έλεγε στους ενορίτες του.


Το δημιούργημά του καταλάμβανε έκταση ενός οικοδομικού τετραγώνου μέχρι το 1954, έτος κατά το οποίο ο Dobberstein πέθανε. Σήμερα το Σπήλαιο εξακολουθεί και επεκτείνεται από το ιερέα Gerald Streit.
Το Grotto of the Redemption, όπως ονομάζεται περιλαμβάνει μια μεγάλη συλλογή από πετρώματα και ορυκτά και θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο, που έχει φτιαχτεί από άνθρωπο.

Η συνολική αξία όλων αυτών των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμηση του σπηλαίου υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 4.300.000 δολάρια.

Θεωρείται το πιο ολοκληρωμένο ανθρώπινο δημιούργημα, στο οποίο έχουν συλλεχθεί ορυκτά, πετρώματα, κρύσταλλοι, ημιπολύτιμοι λίθοι, απολιθώματα και κοχύλια.
Κάθε χρόνο το επισκέπτονται περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!