Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Στο «σφυρί» φωτογραφία του Marlon Brando

Το δημιούργημα του Andy Warhol κοστίζει 20 εκατ. δολάρια!
Πωλείται αντί 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Είναι ακριβότερη από την ακριβότερη μοτοσυκλέτα. Αλλά είναι απλά μια φωτογραφία. Ή μάλλον, όχι ακριβώς… είναι μια μεταξοτυπία της κοινότατης αυτής φωτογραφίας που έχει κυκλοφορήσει σε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο.

Απεικονίζεται ο Μάρλον Μπράντο αραχτός πάνω στην Triumph Thunderbird 6T του 1950, σε μια πόζα από την κλασική ταινία «The Wild One». Προς τι λοιπόν ο ντόρος και το αστρονομικό αντίτιμο;

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1953 κατά τα γυρίσματα της ταινίας και 13 χρόνια μετά (1966) ανέλαβε ο Warhol να τη μετατρέψει σε Τέχνη, αποτυπώνοντάς τη σε μεταξοτυπία.

Είναι λοιπόν καμωμένη με τα χεράκια του «ιερού τέρατος» της σύγχρονης τέχνης, του Andy Warhol και ονομάζεται, είτε το πιστεύετε είτε όχι... «Μάρλον»!

Το καλλιτέχνημα βγαίνει σε πλειστηριασμό από τον Οίκο Κρίστυς της Νέας Υόρκης.

Η δημοπρασία έχει οριστεί για τον Νοέμβριο. Όσοι συλλέκτες, προλαβαίνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!