Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

O εθισμός στα ναρκωτικά μπορεί να είναι κληρονομικός

O εθισμός στα ναρκωτικά μπορεί να είναι κληρονομικός. Βρετανοί επιστήμονες ύστερα από ακτινολογική απεικόνιση των εγκεφάλων πενήντα ζευγαριών αδελφών, εκ των οποίων ο ένας ήταν εξαρτημένος στην κοκαΐνη, διαπίστωσαν ότι και τα δύο αδέλφια είχαν τις ίδιες εγκεφαλικές ανωμαλίες, γεγονός που έκανε δύσκολο τον έλεγχο της τάσης να τοξικοεξαρτηθούν.

Τα ευρήματα οδήγησαν στην κατανόηση του λόγου που άνθρωποι με οικογενειακό ιστορικό κατάχρησης ναρκωτικών έχουν υψηλότερο κίνδυνο εθισμού από άλλους. Οι ερευνητές θεωρούν ότι κατόπιν αυτής της διαπίστωσης θα μπορέσουν να βοηθήσουν ευάλωτους ανθρώπους να αποφύγουν τα ναρκωτικά ή τον εθισμό σε αυτά.
Πιστεύουν ότι αν και μπορεί να υπάρχει γενετική βάση για τον εθισμό, μερικοί άνθρωποι θα μπορούν να ξεπεράσουν αυτή την προδιάθεση να μείνουν μακριά από εξαρτησιογόνες ουσίες.

Στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Lancet», η επικεφαλής της έρευνας, που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, Κάρεν Ερσε, αναφέρει ότι είχαν εντοπιστεί εγκεφαλικές διαφορές σε εθισμένα στα ναρκωτικά άτομα, αλλά οι ερευνητές δεν ήταν σίγουροι κατά πόσο οι διαφορές αυτές υπήρχαν πριν από τη χρήση των ναρκωτικών ή προκλήθηκαν μετά. Τώρα όμως που έχουν απάντηση στο θέμα, απευθύνουν προειδοποίηση σε οικογένειες με παιδιά τοξικοεξαρτώμενα, να φροντίσουν για την προστασία των υπόλοιπων παιδιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!