Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

12 περίεργα, παράξενα και μοναδικά φυσικά φαινόμενα ...?

1. Moses Miracle (Το Θαύμα του Μωυσή)
Το «θαύμα του Μωυσή» είναι το πιο εκπληκτικό φυσικό φαινόμενο στη Νότια Κορέα. Το γεγονός συμβαίνει δύο φορές το χρόνο κατά την άμπωτη.
Ανοίγει η γη κατά μήκος μιας διαδρομής 2,8 χλμ μήκους και 40 μέτρων πλάτους που συνδέει τα νησιά Jindo και Modo για αρκετές ώρες.
 
2. Ice Circles (Κύκλοι από πάγο)

Το φαινόμενο εμφανίζεται σπάνια σε νερό με χαμηλή θερμοκρασία. Μεγάλοι κύκλοι πάγου μπορούν να βρεθούν στη Σκανδιναβία και τη Βόρεια Αμερική και τελευταία στη Βρετανία τον Ιανουάριο του 2009.


3. Red Tides (Κόκκινες παλίρροιες)
Αυτό το φυσικό φαινόμενο εμφανίστηκε λόγω της συγκέντρωσης μικροοργανισμών στα παράκτια ύδατα στις εκβολές ποταμών και «έβαψε» το νερό μοβ και κόκκινο.

4. Columnar Basalt (Κιονοειδής Βασάλτης)
Οι βραχώδεις σχηματισμοί σχηματίστηκαν από την κρύα λάβα. Βρίσκονται στο Giant’s Causeway (Λιθόστρωτο μονοπάτι του γίγαντα) στη Βόρεια Ιρλανδία.

5. Sun Dogs (Σκυλιά του ήλιου)
Το φαινόμενο κατά το οποίο ο ήλιος μοιάζει να είναι 3


6. Moeraki Boulders (Ογκόλιθοι Moeraki)
Οι τεράστιες, στρογγυλές πέτρες, που σχηματίστηκαν από τα κύματα και βρίσκονται στην παραλία Koekohe.


7. Penitentes
Πρόκειται για το φυσικό φαινόμενο που παρατηρείται μόνο σε ορισμένα σημεία μεταξύ της Χιλής και της Αργεντινής. Το χιόνι στην επιφάνεια είναι ψηλό και απότομο λόγω του ισχυρού ανέμου στα βουνά των Άνδεων.

8. Light Pillars (Φετινές κολώνες)
Τα οπτικά φαινόμενα που δημιουργούνται από την αντανάκλαση του φωτός.

 9. Catatumbo lightning (Η αστραπή του Catatumbo)
Οι κάτοικοι της Βενεζουέλα αποκαλούν αυτήν την αστραπή Relampago del Catatumbo ή Catatumbothe. Συμβαίνει στις εκβολές του ποταμού Catatumbo στη λίμνη Maracaribo στη Βενεζουέλα. Εκδηλώνονται 140 με 160 φορές ακόμα και τη νύχτα. Κάθε βράδυ μπορεί να συμβεί μια εκκένωση για 10 ώρες. Κάθε ώρα μπορούν να γίνουν μέχρι και 280 εκκενώσεις. Έτσι, μέσα σε ένα χρόνο μπορούν να συμβούν 448.000 αστραπές! Οι καταιγίδες συμβαίνουν λόγω της σύγκρουσης των ανέμων που προέρχονται από τις Άνδεις. Αυτή η αστραπή είναι η μεγαλύτερη στη γη.


10. Cave of the Crystals (Το σπήλαιο των κρυστάλλων)
Πρόκειται για ένα σπήλαιο με κρυστάλλους στην Τσιουάουα του Μεξικό.

11. Pink and White Terraces (Ροζ και Λευκό Βεράντες)
Αυτά τα θαύματα της φύσης υπάρχουν μόνο σε παλιές φωτογραφίες, επειδή έχουν καταστραφεί από την έκρηξη του ηφαιστείου Tarawera το 1886. Πριν από την καταστροφή αυτού του φαινομένου, αποκαλούταν «το όγδοο θαύμα του κόσμου»

12. Bloody Falls (Ματωμένοι καταρράκτες)
Περίπου 2 εκατομμύρια χρόνια πριν παγιδευτεί κάτω από τον παγετώνα Taylor νερό που περιέχει αρχαία μικρόβια, και απομονώθηκε κάτω από πολύ παχύ στρώμα πάγου φυσικά. Αυτά τα μικρόβια εξελίχθηκαν ανεξάρτητα χωρίς φως, θερμότητα και οξυγόνο, και έχουν παγιδευτεί σε πολύ υψηλές συνθήκες αλατότητας και είναι πλούσια σε σίδηρο, έτσι ώστε δίνουν ένα κόκκινο χρώμα παρόμοιο με του σιδήρου στο αίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!