Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

1001+Friends : Blog Archives - Κατάλογος Ιουλίου


Οι καταχωρίσεις που ακολουθούν ειναι για τον μήνα Ιούλιο και περλαμβάνουν άρθρα που ανήκουν στο Blog : 1001+Friends με ταξινόμηση ημερομηνίας ετσι ώστε τα παλαιότερα άρθρα να ξεκινούν απο το τέλος και τα πιό πρόσφατα απο την αρχή.

July 2012

Γη - Ένα βίντεο που πρέπει να δείτε (Video)

 EARTH - One video you NEED to see



This video was created by David Bayliss*
SONG: Two Steps From Hell - Eria

Νεφελώματα - Nebulas p02


Νεφελώματα - Nebulas p01

Απο την προσωπική μου συλλογή, Νεφελώματα, Γαλαξίες...!!

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Space p02 (Slideshow)


Space p01 (Slideshow)


Μια κάμερα 50 gigapixel από 98 μικροκάμερες

Οι επιστήμονες στο Duke University δημιούργησαν μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή 50 gigapixels.
Η κάμερα, που ονομάστηκε AWARE-2, χρησιμοποιεί 98 ξεχωριστές μικροκάμερες των 14 megapixel και ένα ειδικό σφαιρικό φακό.


Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Flamenco Dancers

Ολοι εχετε ακουσει Flamenco, δειτε τις γεμάτες κομψότητα και πάθος κινήσεις των χεριών και του σώματος όπως απεικονίζονται σε πίνακες του Richard Young.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Κοντά στη δημιουργία αόρατων αντικειμένων η επιστήμη

Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία αόρατων αντικειμένων βρίσκεται η επιστήμη, μετά τη δήλωση Αμερικανών ότι κατάφεραν να «εξαφανίσουν» έναν σιδερένιο κύλινδρο.

Οι ερευνητές από το Τέξας ανακοίνωσαν ότι ο κύλινδρος έγινε αόρατος για τα μήκη κύματος που βρίσκονται στο εύρος των μικροκυμάτων του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Ελπίζουν δε, ότι θα καταφέρουν, με λίγη προσπάθεια ακόμη, να κάνουν το αντικείμενο εντελώς αόρατο στο ανθρώπινο μάτι.

Το ενδιαφέρον της ανακάλυψης είναι τεράστιο, αλλά η αξιοποίησή της μπορεί να μη γίνει για καλό σκοπό, καθώς η πρώτη που θα ωφεληθεί θα είναι η βιομηχανία όπλων, η οποία θα δημιουργήσει αόρατα αεροσκάφη και άρματα μάχης.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Εφτιαξαν εγκεφαλικά κύτταρα με τη μέθοδο της Ντόλι

Πρωτοπόρησαν πριν από 16 χρόνια δημιουργώντας την Ντόλι, το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο.  
Σήμερα οι σκωτσέζοι επιστήμονες πρωταγωνιστούν ξανά στη γενετική ιατρική :
εξελίσσοντας την τεχνολογία της κλωνοποίησης, δημιουργούν για πρώτη φορά εγκεφαλικά κύτταρα από δερματικό ιστό. Με τον τρόπο αυτόν, υποστηρίζουν, θα μπορούν πλέον να ερμηνεύουν την ψυχολογική κατάσταση ασθενών που πάσχουν από σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή ή άλλες νόσους του κεντρικού νευρικού συστήματος, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την εξατομικευμένη θεραπεία.

Σημάδι μακροζωίας τα γκριζαρισμένα μαλλιά


Το χρώμα των μαλλιών σας μπορεί να αποκαλύπτει «στοιχεία» για την υγεία σας, αναφέρουν οι ειδικοί.

Ισπανοί επιστήμονες μελέτησαν αγριογούρουνα και διαπίστωσαν ότι τα γκρίζα μαλλιά μπορεί να είναι σημάδι μακροζωίας.

Τα νέα δεν είναι το ίδιο καλά για όσους έχουν κόκκινα μαλλιά… τουλάχιστον στον κόσμο των αγριογούρουνων!

Τα αγριογούρουνα με κοκκινωπό τρίχωμα έχουν περισσότερα κατεστραμμένα κύτταρα συγκριτικά με εκείνα που έχουν διαφορετικό χρώμα, αναφέρουν οι ερευνητές σε μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Ιουλίου/Αυγούστου Physiological and Biochemical Zoology.

Αναφέρουν ότι ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι για την παραγωγή «κόκκινης» χρωστικής «καταναλώνονται» αντιοξειδωτικά που θα μπορούσαν διαφορετικά να «κυνηγούν» τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό, οι οποίες ευθύνονται για τις κυτταρικές βλάβες.

Στους ανθρώπους οι έρευνες δείχνουν ότι τα κόκκινα μαλλιά ή η μελανίνη στο δέρμα συνδέονται με υψηλότερα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου.

«Δεδομένου ότι όλα τα ανώτερα σπονδυλωτά, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου, μοιράζονται τους ίδιους τύπους μελανίνης στο δέρμα, τα μαλλιά και τα φτερά, τα αποτελέσματα αυτά αυξάνουν τη γνώση μας για τις φυσιολογικές συνέπειες της μελάγχρωσης» είπε ο επικεφαλής της μελέτης Ismael Galván.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου


Πολλές επιστημονικές έρευνες αναδεικνύουν τα οφέλη του
Πρόκειται για φυτό που είναι γνωστό από την αρχαιότητα και μας έρχεται από την Ασία. Το σκόρδο περιέχει μια ουσία γνωστή ως αλισίνη, στην οποία οφείλει και τη χαρακτηριστική μυρωδιά του, αλλά και την προστασία του ίδιου του φυτού από εισβολείς (έντομα, μικροοργανισμοί).

Το σκόρδο περιέχει υψηλή ποσότητα βιταμίνης Β6 και C, μαγγανίου, σεληνίου. Πλήθος επιστημονικών ερευνών αναδεικνύουν τις ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου. Φαίνεται ότι μια σκελίδα σκόρδου (γύρω στα 4γρ) καθημερινά προσφέρει τα ευεργετικά αποτελέσματα του εν λόγω φυτού.

Οφέλη Σκόρδου, συνοπτικά:

- Υπολιπιδαιμικό Υποχοληστερολαιμικό
Χωρίς να έχει διευκρινιστεί πλήρως ο μηχανισμός, φαίνεται ότι το σκόρδο δρα μειώνοντας τη δραστικότητα ενός ενζύμου που παίρνει μέρος στην ενδογενή βιοσύνθεση της χοληστερόλης. Σε ασθενείς που ακολουθούν υπολιπιδαιμική θεραπεία μπορεί το σκόρδο να συνδυαστεί με τη θεραπευτική τους αγωγή.

- Μειώνει τα τριγλυκερίδια
Φαίνεται κάποια συστατικά του σκόρδου (θειούχες ενώσεις, όπως θειο-αλλοκυστεΐνη), εφόσον αυτό έχει ξεφλουδιστεί ή κοπεί ή πολτοποιηθεί συμβάλλουν στην αναστολή του ενζύμου που συνθέτει λιπαρά οξέα

- Προλαμβάνει γρίπη-κρύωμα
Ενισχύει την ανοσοποιητική λειτουργία, έχει συσχετισθεί με πρόληψη κρυολογήματος

- Ηπατοπροστατευτικό - Νευροπροστατευτικό - Αντιοξειδωτικό
Πρόκειται για εύρος ευεργετικών δράσεων που οφείλονται στην αλλισίνη, αλλά και σε άλλες ενώσεις (πχ σάπωνες)που σχηματίζονται από εκχύλισμα σκόρδου

- Αντικαρκινικό
Μελέτη («Iowa Women’s study») έχει δείξει ότι μέτρια κατανάλωση σκόρδου μπορεί να μειώσει κατά 35% την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του παχέως εντέρου. Το σκόρδο ειδικά όταν ‘ταλαιπωρείται’ (κόψιμο, ξεφλούδισμα) περιέχει ουσίες με ιδιαίτερα αντικαρκινική δράση (θειο-αλλοκυστεΐνη, αλλικίνη, αλλυλικό δισουλφίδιο).

Συμβουλή:

Ακόμα και λίγα λεπτά μαγειρέματος μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα της αλισίνης και άλλων ευεργετικών ουσιών του σκόρδου. Όταν μαγειρεύεται ολόκληρο το σκόρδο η μείωση είναι μεγαλύτερη, ενώ αν το σκόρδο έχει ξεφλουδιστεί, κοπεί ή πολτοποιηθεί πριν το μαγείρεμα η μείωση είναι μικρότερη. Αυτό γιατί το ξεφλούδισμα, το κόψιμο, η πολτοποίηση του σκόρδου απελευθερώνει την αλινάση (ένζυμο), που βοηθά στο σχηματισμό ευεργετικών και αντικαρκινικών θειούχων ενώσεων. Γι’ αυτό, καλό είναι να ξεφλουδίζετε το σκόρδο, να το ψιλοκόβετε και να το αφήνετε έτσι για 5-10 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.

Φύτευση: Οκτώβριος-Νοέμβριος.
Συγκομιδή: Ιούνιος.

Αγοράζοντας σκόρδο
Προτιμήστε το ξηρό, παχουλό, σταθερό χωρίς κηλίδες. Το φρέσκο σκόρδο είναι λευκό ως υπόλευκο.
Αποφύγετε σκόρδο με μπαλώματα ή με μαλακό κεφάλι.

Αποθήκευση σκόρδου
Μην το βάλετε στο ψυγείο. Αποθηκεύετε το σκόρδο σε σκοτεινό, δροσερό σημείο (πχ ντουλάπι) ή σε πήλινο δοχείο.

Μαγειρική Προετοιμασία σκόρδου
Για το ξεφλούδισμα: με την επίπεδη μεριά ενός μαχαιριού πιέστε κάθε σκελίδα σκόρδου προς τα κάτω γρήγορα και απαλά (σημείωση: το φρέσκο σκόρδο είναι κολλώδες και δύσκολο στο ξεφλούδισμα).
Απορρίψτε το χαρτώδες δέρμα, κόψτε το άκρο της ρίζας και ψιλοκόψτε.

Λήψη Σκόρδου
Ο καλύτερος τρόπος είναι να καταναλώνεται ωμό το σκόρδο. Υπάρχουν και φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως και χάπια σκόρδου.

Προσοχή:
Ασθενείς που ακολουθούν αντιπηκτική αγωγή θα πρέπει να ενημερώνουν το γιατρό τους για την κατανάλωση σκόρδου, καθώς το σκόρδο παρουσιάζει αντιπηκτικές ιδιότητες.

Επίσης, μην το παρακάνετε με την κατανάλωσή του, πάνω από 5 σκελίδες σκόρδο την ημέρα, περά από τη δυσοσμία που μπορεί να ενοχλεί τον... περίγυρο, προκαλεί έντονο φούσκωμα και καούρα.

Πηγή: iator.gr

Η αντιμετώπιση του έρωτα και του σεξ από τα δύο φύλα


Aπο τον Θάνο Ασκητή.....

Η διαφοροποίηση αυτή ήταν σαφώς πιο έντονη σε παλαιότερες δεκαετίες όπου το αγόρι ήταν περισσότερο απελευθερωμένο στην έκφραση της σεξουαλικής του επιθυμίας, ενώ αντίθετα η νεαρή γυναίκα ήταν αρκετά περιορισμένη από τον οικογενειακό και τον κοινωνικό της περίγυρο.

Ο άνδρας μπορούσε χωρίς περιορισμούς να εκφράσει τη σεξουαλική του έλξη για μία γυναίκα και να κάνει σεξ χωρίς να εμπλακεί συναισθηματικά. Αντίθετα, στην περίπτωση των γυναικών κάτι τέτοιο θεωρούνταν ανήθικο.

Η σεξουαλική επιθυμία εκφραζόταν μόνο μέσω της ερωτικής έλξης που αισθανόταν μία γυναίκα για έναν άνδρα. Ο έρωτας και το σεξ ήταν δύο έννοιες συνυφασμένες σε αυτήν την περίπτωση. Η σεξουαλική ικανοποίηση και κορύφωση δεν ήταν κάτι που εύκολα θα διεκδικούσε μία γυναίκα από τον σύντροφό της.

Με το πέρασμα του χρόνου η γυναίκα γνώρισε περισσότερο το σώμα της, διεκδίκησε το δικαίωμά της στη σεξουαλική απόλαυση και κατέρριψε σε μεγάλο βαθμό τους περιορισμούς που καθιστούσαν τη σεξουαλική της έκφραση ανήθικη.

Όσες αλλαγές βέβαια και αν έχουν επέλθει μέσα στα χρόνια, οι άνδρες και οι γυναίκες φαίνεται ότι συνεχίζουν να βιώνουν σε πολλά σημεία διαφορετικά τον έρωτα και το σεξ. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μία γενίκευση και διαφοροποίηση ανδρών και γυναικών καθώς θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου ανεξαρτήτως φύλου.

Η γυναίκα παρά το γεγονός ότι δεν είναι πλέον περιορισμένη, όπως ήταν παλιότερα, συνεχίζει να έχει μία πιο «ρομαντική» οπτική σε σχέση με τον έρωτα και το σεξ. Η σεξουαλική επιθυμία ως γενετήσια ορμή είναι μία πραγματικότητα για την ίδια όπως και για τον άνδρα, παρόλα αυτά η γυναίκα φαίνεται να λειτουργεί περισσότερο εγκεφαλικά και συναισθηματικά.

Στην πλειοψηφία των γυναικών ο έρωτας και το σεξ είναι δύο έννοιες ταυτόσημες. Η γυναίκα πλέον αισθάνεται απελευθερωμένη να εκφραστεί σεξουαλικά, όμως φαίνεται ότι η έκφραση αυτή συνεχίζει να έχει μία πιο ρομαντική απόχρωση για την ίδια.

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο βέβαια μία γυναίκα που έχει μεγαλώσει σε ένα ιδιαίτερα αυστηρό περιβάλλον, ακόμα και αν δεν είναι πλέον πρακτικά περιορισμένη, να έχει την ανάγκη να βάλει ένα «περιτύλιγμα» στη επιθυμία της να συνευρεθεί σεξουαλικά με κάποιον άνδρα, λειτουργώντας σύμφωνα με τις ηθικές εγγραφές που έχει κληρονομήσει από την οικογένειά της.

Από την άλλη πλευρά ο άνδρας φαίνεται σε αρκετές περιπτώσεις να βιώνει διαφορετικά τον έρωτα και το σεξ σε σχέση με τη γυναίκα καθώς ήταν ανέκαθεν πιο απελευθερωμένος σε ό,τι αφορά στην έκφραση της σεξουαλικότητάς του και τη διεκδίκηση της ηδονής μέσω της σεξουαλικής επαφής.

Μπορεί να βιώσει μία σεξουαλική εμπειρία έντονα χωρίς να εμπλακεί συναισθηματικά εστιάζοντας σε ένα σεξουαλικό ερέθισμα που μπορεί να τον διεγείρει και να τον οδηγήσει στην κορύφωση. Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα που βιώνεται εξίσου έντονα και από τον άνδρα, ο οποίος πολύ συχνά λειτουργεί ως «κυνηγός», διεκδικώντας της γυναίκα για την οποία αισθάνεται ερωτική έλξη.

Θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί, σε τι οφείλονται άραγε αυτές οι διαφορές και κατά πόσο μπορούν τελικά να γενικευθούν. Αρχικά είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να γενικεύσουμε τις διαφορές ανδρών και γυναικών όσον αφορά στο πώς βιώνει ο καθένας το σεξ και τον έρωτα. Κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτως φύλου είναι μοναδικός.

Δέκα κοινοί μύθοι για το λίπος


Οι πιο δημοφιλείς ανακρίβειες που έχουν ειπωθεί :
Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με το βάρος και ψάχνουν απεγνωσμένα τη μαγική μυστική φόρμουλα για να κάψουν το επιπλέον λίπος, γεννιούνται ένα σωρό μύθοι και ανακρίβειες πάνω στο θέμα αυτό.

Παρακάτω αναφέρονται τα πιο δημοφιλή «μαργαριτάρια» που έχουν ειπωθεί κατά καιρούς και φυσικά υπάρχει η εξήγηση γιατί δεν ισχύουν.

Μύθος 1: Είναι εφικτό να εξαφανίσουμε το τοπικό λίπος.

Όταν χάνεται λίπος με τη δίαιτα τότε αυτό χάνεται από όλο το σώμα. Αν με ειδικές ασκήσεις εστιάσουμε σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος αυτό που θα καταφέρουμε είναι να τονώσουμε τους μυς σε εκείνο το σημείο κάνοντας έτσι την εν λόγω περιοχή να φαίνεται πιο σφιχτή και σφριγηλή. Το λίπος όμως παραμένει. Είναι σημαντικό επομένως να γυμνάζουμε αρμονικά όλο το σώμα αν θέλουμε να χάσουμε λίπος.

Μύθος 2: Η έντονη αερόβια άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να καεί το λίπος.

Γενικότερα το να ασκούμαστε εντατικά μας βοηθάει να έχουμε μια καλή φυσική κατάσταση και να διατηρούμε το μεταβολισμό(καύσεις) σε καλά επίπεδα. Έτσι η έντονη αερόβια άσκηση δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάψουμε το λίπος.

Μύθος 3: Η προπόνηση με βάρη μας φουσκώνει και εγκλωβίζεται το λίπος

Οι ασκήσεις με βάρη τονώνουν τους μυς και γενικότερα το σώμα. Όταν αυτές γίνονται στα πλαίσια της λογικής και συνδυάζονται και με αερόβια άσκηση δε μας φουσκώνουν! Μάλιστα όταν αυξάνεται η μυϊκή μάζα το σώμα μας κάνει περισσότερες καύσεις και κατά συνέπεια ελαττώνεται το λίπος μόνο όμως αν παράλληλα ακολουθήσουμε και μια ισορροπημένη διατροφή παράλληλα.

Μύθος 4: Υπάρχει ένα χάπι που καίει το λίπος άσχετα με το αν τρώμε ή γυμναζόμαστε

Δυστυχώς δεν το ανακαλύψανε ακόμη. Αν και κυκλοφορούν κατά καιρούς διάφορα σκευάσματα για το αδυνάτισμα το χάπι που να οδηγεί σε αυτό, δηλαδή να καίει το λίπος, από μόνο του δεν έχει βρεθεί. Τα περισσότερα από αυτά τα σκευάσματα έχουν παρενέργειες και αναφέρουν συνήθως ότι θα πρέπει να καταναλώνονται παράλληλα με μια ισορροπημένη διατροφή! Μάλιστα πολλά από αυτά είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία.

Μύθος 5: Μετά από 20 λεπτά άσκησης αρχίζει να καίγεται το λίπος

Το σώμα χρησιμοποιεί ως καύσιμα το γλυκογόνο και το λίπος. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, δηλαδή αν κρατάει για πολλή ώρα, το σώμα θα χρησιμοποιήσει περισσότερο λίπος για να κάψει αλλά ο χρόνος των είκοσι λεπτών δεν είναι το σημείο που ξεκινάμε να καίμε το λίπος αυτό θα εξαρτηθεί και από το είδος αλλά και από την ένταση της άσκησης που κάνουμε.

Μύθος 6: Όταν τρώμε αργά το βράδυ αποθηκεύουμε περισσότερο λίπος

Μια θερμίδα είναι πάντα μια θερμίδα είτε καταναλώνεται το πρωί είτε το βράδυ. Το σώμα δέχεται τις θερμίδες ανεξαρτήτως ώρας. Ο μύθος ότι το βραδινό παχαίνει προέρχεται κυρίως από κάποια άτομα που τρώνε αργά το βράδυ φαγητό από έξω ή τσιμπάνε διάφορα παχυντικά σνακ το βράδυ επιπλέον με τα γεύματα που τρώνε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Άρα καταναλώνουν παραπάνω θερμίδες και αυτό είναι που τους παχαίνει! Ένα ελαφρύ βραδινό είτε τρώγεται νωρίς είτε αργά δε θα μας παχύνει.

Μύθος 7: Η κυτταρίτιδα είναι πιο δύσκολο να ελαττωθεί από το συνολικό λίπος.

Η κυτταρίτιδα είναι συνδυασμός εγκλωβισμένου λίπους και νερού στα ανώτερα στρώματα του δέρματος. Αλλά το λίπος στις περιοχές με κυτταρίτιδα δεν διαφέρει από το υπόλοιπο λίπος στο σώμα. Με τη σωστή διατροφή και την άσκηση μπορεί να μειωθεί η κυτταρίτιδα αν και σε κάποιες περιπτώσεις

Μύθος 8: Αν δεν τρώμε λίπος το λίπος στο σώμα δεν αυξάνεται

Το λίπος, οι πρωτεΐνες και οι υδατάνθρακες όταν λαμβάνονται σε περίσσεια μετατρέπονται σε λίπος στο σώμα. Επομένως οι αποθήκες του λίπους μπορούν να γεμίσουν ακόμα και αν δεν καταναλώνουμε λιπαρά!

Μύθος 9: Τα γονίδια ευθύνονται περισσότερο για το κάψιμο του λίπους απ'ότι η διατροφή και η άσκηση.

Οι γενετικοί παράγοντες και γενικότερα η κληρονομικότητα σχετίζονται με το βάρος του ανθρώπου ωστόσο κάνοντας μια σωστή διατροφή και εντατική άσκηση άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο μπορούμε να ελέγξουμε το βάρος μας. Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις παχύσαρκων ατόμων που ευθύνεται αποκλειστικά η κληρονομικότητα για τα κιλά τους.

Μύθος 10: Το λίπος δεν ξαναμπαίνει στα σημεία που γίνεται λιποαναρρόφηση.

Αν και με τη λιποαναρρόφηση μειώνονται τα λιποκύτταρα, το σώμα είναι σε θέση να δημιουργήσει νέα λιποκύτταρα και στην ίδια περιοχή.

Πηγή: diatrofi.gr

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

1 στους 5 Αμερικανούς είναι ψυχασθενής

Σύμφωνα με στοιχεία νέας επιστημονικής έρευνας, ένας στους πέντε Αμερικανούς πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια, κάποια στιγμή στην ζωή του.

Κυκλώματα από γραφένιο στους υπολογιστές του μέλλοντος

Μια ομάδα ερευνητών του αμερικανικού κολοσσού της πληροφορικής ΙΒΜ, δημιούργησε το πρώτοκύκλωμα υψηλής ταχύτητας από γραφένιο, στο οποίο όλα τα στοιχεία είναι ολοκληρωμένα σε ένα μοναδικό «τσιπάκι». Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοπορία, ένασημαντικό βήμα για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς ηλεκτρονικών βασισμένων στο γραφένιο και όχι στο πυρίτιο όπως μέχρι σήμερα, με δυνητικές εφαρμογές από τιςασύρματες επικοινωνίες μέχρι τους ενισχυτές.

Κατά τα τελευταία χρόνια είχε υπάρξει πρόοδος στη δημιουργία συσκευών βασισμένων στο πολύ λεπτό γραφένιο, που θεωρείται το”υλικό του μέλλοντος”, ενώ είχαν κατασκευαστεί μεμονωμένα τρανζίστορ από γραφένιο. Όμως δεν είχε καταστεί δυνατό να ενοποιηθούν (ολοκληρωθούν) τατρανζίστορ από γραφένιο με άλλα ηλεκτρονικά συστατικά μέσα σε ένα ενιαίο και μοναδικό “τσιπ”, αυτό ακριβώς που κατάφεραν οι ερευνητές της ΙΒΜ. Η δυσκολία βρισκόταν κυρίως στο ότι το γραφένιο δεν κολλάει πολύ καλά στα μέταλλα και τα οξείδια, τα οποία χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία παραγωγής ημιαγωγών.

Ποιό ειναι το ελαφρύτερο υλικό στον κόσμο...?


Δημιουργήθηκε το ελαφρύτερο υλικό στον κόσμο! 
Αποτελείται από 99,99% αέρα!
Ένα νέο μεταλλικό υλικό που αποτελείται από αέρα κατά 99,99%, αποτελεί πλέον το ελαφρύτερο υλικό στον κόσμο.
Δημιουργήθηκε από αμερικανούς ερευνητές και έχει πυκνότητα 0,9 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά κυβικό εκατοστό, είναι δηλαδή περίπου εκατό φορές πιο ελαφρύ από το αφρώδες πολυστυρένιο (Styrofoam).

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Το πανέμορφο Wisteria Tunnel


Η πόλη Kitakyushu βρίσκεται στην Ιαπωνία και απέχει 4 ώρες από το Τόκιο.

Η πρώτη φωτογραφία της Γης από τον Βόρειο Πόλο

Μετά την φωτογραφία του πλανήτη μας από τους Ρώσους και την "Blue Marble", η NASA έδωσε στη δημοσιότητα ακόμη μια φωτογραφία της Γης, μόνο που αυτή τη φορά είναι τραβηγμένη πάνω από το Βόρειο Πόλο.
Η φωτογραφία είναι μια σύνθεση πολλών εικόνων που τράβηξε ένας δορυφόρος καθώς περνούσε 15 φορές πάνω από το Βόρειο Πόλο σε ύψος 824 χλμ.

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Σταγόνες ζωής από το στόμα του θανάτου

Κάθε χρόνο εκατό χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν από δάγκωμα φιδιού και περίπου τρεις φορές περισσότεροι υπόκεινται σε ακρωτηριασμούς ή μένουν ανάπηροι για το υπόλοιπο της ζωής τους ως συνέπεια των σοβαρότατων τραυμάτων.

Επανειλημμένα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει κάνει έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για την παραγωγή κατάλληλων αντιδότων.
Το Science Illustrated επισκέφτηκε στην Κόστα Ρίκα έναν από τους μεγαλύτερους παρασκευαστές.

Έτοιμος ο χρονικός μανδύας που “κρύβει” γεγονότα (θα μας τρελάνουν?)

Έναν χρονικό μανδύα ο οποίος “κρύβει το χρόνο”, “εξαφανίζοντας” αντικείμενα και γεγονότα, δημιούργησαν για πρώτη φορά αμερικανοί επιστήμονες. Πρόκειται για μία συσκευή που μπορεί να αποκρύψει ακόμα και ολόκληρα συμβάντα, άρα στην ουσία να κάνει τον χρόνο να εξαφανιστεί.Το ίδιο είχε προαναγγελθεί, από τον καθηγητή θεωρητικής …φυσικής Μάρτιν ΜακΚολ του Imperial College του Λονδίνου, αλλά μόνο θεωρητικά. Τώρα έχουμε επίσημη ανακοίνωση ότι επιτεύχθηκε για πρώτη φορά η πειραματική απόδειξη πως αυτό είναι δυνατό να συμβεί, έστω και αν το συμβάν που οι επιστήμονες εξαφάνισαν, κράτησε πολύ λιγότερο από το ανοιγοκλείσιμο των ματιών, όπως αναφέρει η βρετανική Ντέιλι Μέιλ.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μότι Φρίντμαν και τον Αλεξάντερ Γκαέτα της Σχολής Εφαρμοσμένης Φυσικής του πανεπιστημίου Κορνέλ, κατάφεραν να “κρύψουν” γεγονότα που διήρκεσαν 40 τρισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου, επιταχύνοντας και επιβραδύνοντας ταυτόχρονα διαφορετικά μέρη μιας ακτίνας φωτός.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Εκπληκτικό βόρειο σέλας προκάλεσε η ηλιακή καταιγίδα (Video)

Μία τρομερή ηλιακή καταιγίδα, και τα φαινόμενα της που ηταν ορατά στη Γη στις 26/1/2012.
Το ηλιακό “τσουνάμι” που ξεκίνησε την 26 Ιανουαρίου 2012, προκάλεσε εκτός των άλλων ένα εκτεταμένο και εξαιρετικά λαμπερό βόρειο σέλας (στη φωτογραφία)

Ο ουρανός φωτίστηκε από αυτό ακόμη και στη βόρεια Αγγλία και τη Σκωτία αφού ο βομβαρδισμός της ατμόσφαιρας με ηλιακή ακτινοβολία “φορτίζει” το Σέλας, χαρίζοντας στις βόρειες περιοχές του πλανήτη ένα μοναδικό υπερθέματα!
Στον Καναδά πάντως, που βρίσκεται σε μεγάλο γεωγραφικό πλάτος και επηρεάζεται περισσότερο από την καταιγίδα σωματιδίων, η διαστημική υπηρεσία προειδοποίησε για πιθανά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση.

Christopher - Hong Kong (Slideshow)

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Δύναμη ψυχής - Ζεί τη ζωή απ' την αρχή

 Έκανε ελεύθερη πτώση, αλεξίπτωτο πλαγιάς, ορειβασία, ραπέλ, καγιάκ, σκί κι έχει ανέβει τέσσερις φορές στην κορυφή του Mount Snowdon.

Τα πρώτα φλας στα άσπρα τιγράκια

Οι ιδιοκτήτες του πάρκου Φαμπρίτσιο και Τζιοβανι Σέπε και η κτηνίατρος Κριστιάνα Χένσελ ποζάρουν με τα τέσσερα μικρά που τραβούν όλα τα βλέμματα στο πάρκο.
Τα λευκά τιγράκια μόλις πέρασαν τις πρώτες τους ιατρικές εξετάσεις.

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ετοιμάζουν ασπίδα της Γης, για αστεροειδείς και κομήτες.

Η ανάγκη να εξασφαλιστεί η προστασία του πλανήτη μας από μία πιθανή καταστροφική πρόσκρουση με κάποιον αστεροειδή ή κομήτη, αποτελεί εδώ και καιρό προτεραιότητα των επιστημόνων.

Ένα νέο πρόγραμμα έρχεται τώρα να αξιολογήσει το βαθμό απειλής της Γης από τα ουράνια σώματα που κινούνται κοντά μας (NearEarthObjects-NEO) και αμέσως μετά να προτείνει τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Πλανητικών Ερευνών του Κέντρου Αεροδιαστημικής της Γερμανίας και ερευνητών από την Ευρώπη, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Το όνομα του προγράμματος είναι NEOShield και στόχος του είναι η δημιουργία μίας “ασπίδας” της Γης από αστεροειδείς ή κομήτες που ενδέχεται να απειλήσουν τον πλανήτη μας.

Christopher - Edinburgh Zoo (Slideshow)

Blogger Help Sites

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Roberto Bertero - Flora (Slideshow)

Ανακαλύφθηκε πλανήτης που μπορεί να κατοικηθεί

Διεθνής ομάδα αστρονόμων από το Carnegie Institution for Science στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός νέου εξωπλανήτη, δυνητικά «κατοικήσιμου»« αυξάνοντας σε τέσσερις τον αριθμό των πλανητών αυτών που βρίσκονται εκτός του ηλιακού μας συστήματος, τους οποίους έχει εντοπίσει η επιστημονική κοινότητα.

«Ο συγκεκριμένος πλανήτης που είναι βραχώδης είναι ο νέος καλύτερος υποψήφιος για να διατηρεί το νερό υγρό στην επιφάνειά του και ίσως να φιλοξενεί τη ζωή όπως εμείς τη γνωρίζουμε» εξήγησε ο Γκιγέμ Ανγκλάντα-Εσκουντέ, ο υπεύθυνος της ομάδας.

Ο πλανήτης αυτός (GJ 667Cc) είναι σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι που έχει ονομαστεί GJ 667C και βρίσκεται σχεδόν 22 έτη φωτός από τη Γη (ένα έτος φωτός αντιστοιχεί σε 9.460 δισεκατομμύρια χλμ.).

Ο Ήλιος πρέπει να ήταν κάποτε σημαντικά πιο βαρύς

Ο Ήλιος πρέπει να ήταν κάποτε σημαντικά πιο βαρύς από ό,τι είναι σήμερα -αυτή τη θεωρητική πιθανότητα προτείνουν ερευνητές ως λύση σε ένα παράδοξο που τους προβληματίζει εδώ και 40 χρόνια: Αν ο Ήλιος είχε ανέκαθεν την ίδια μάζα, η Γη θα έπρεπε να είχε παραμείνει στην κατάψυξη στα πρώτα στάδια της εξέλιξής της.

Τα περισσότερα άστρα σαν τον Ήλιο είναι γνωστό ότι γίνονται όλο και φωτεινότερα με την πάροδο του χρόνου. Αυτό συμβαίνει επειδή ο πυρήνας τους γίνεται όλο και πιο πυκνός, και επομένως πιο θερμός.
Αν ο Ήλιος ακολούθησε όντως αυτή την τάση, η λαμπρότητά του πρέπει να είναι σήμερα 30% υψηλότερη ό,τι ήταν πριν από 4,5 δισ. χρόνια, όταν σχηματίστηκε το Ηλιακό Σύστημα.

Μυστηριώδης “ομίχλη” μικροκυμάτων βρέθηκε να γεμίζει το Γαλαξία

Το ευρωπαϊκό διαστημικό τηλεσκόπιο Planck, σχεδιασμένο να μελετήσει ένα από τα πρώτα στάδια στην εξέλιξη του Σύμπαντος, ανίχνευσε εκπομπές μικροκυμάτων κοντά στο κέντρο του Γαλαξία μας, οι οποίες «αψηφούν σήμερα κάθε εξήγηση».

Η μυστηριώδης ακτινοβολία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ESA (η ευρωπαϊκή υπηρεσία διαστήματος), μοιάζει με μια μορφή ενέργειας που ονομάζεται «εκπομπή σύγχροτρου».

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Λούης Τίκας, Ο Ελληνας ήρωας των εργατών της Αμερικής

Το άγαλμά του δεσπόζει στο Κολοράντο, για να θυμίζει τον αγώνα των ανθρακωρύχων και τη θυσία του. Η απεργία του 1914 είχε καταλήξει σε μακελειό με θύματα 50 απεργούς
Ενας Ελληνας ανθρακωρύχος έχει μετατραπεί σε σύμβολο των εργατικών αγώνων στις ΗΠΑ και το μνημείο του στο Κολοράντο κηρύχθηκε επίσημα ως εθνικός ιστορικός τόπος.

Ο Λούης Τίκας έμεινε στην Ιστορία ως ο πρωταγωνιστής μίας μεγάλης απεργίας στα ανθρακωρυχεία, η οποία, έπειτα από μήνες, κατέληξε στη σφαγή του Λάντλοου.
Ηταν Δευτέρα του Πάσχα 19 Απριλίου του 1914, όταν η ιδιωτική φρουρά των ορυχείων και η εθνοφυλακή, με μυδραλιοβόλα άνοιξαν πυρ κατά των απεργών που είχαν στρατοπεδεύσει στην κοιλάδα.

Από το μακελειό σκοτώθηκαν 50 απεργοί, πολλοί τραυματίστηκαν, ενώ γυναικόπαιδα κάηκαν από τη φωτιά. Ανάμεσα στα θύματα και 17 Ελληνες, μεταξύ αυτών ο Ηλίας Σπαντιδάκης, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Λούη Τίκα από τα Λούτρα Ρεθύμνου.

Roberto Bertero - Gran Paradiso National Park (Slideshow)

Roberto Bertero - Mont Blanc (Slideshow)

Γνωρίστε το Λαύριο

Περιήγηση στην πανάρχαια πόλη των μεταλλείων
Οι Αθηναίοι που δεν έχουν το κουράγιο να βγουν πολύ μακριά από την πόλη για τα μπάνια του σαββατοκύριακου, το καλοκαίρι, φτάνουν ως τη Βάρκιζα και συνωστίζονται στα μπουλούκια των ιδροκοπημένων συμπολιτών τους στην κεντρική παραλία της. Κάποιοι άλλοι, όμως, δεν νοιάζονται για την απόσταση και συνεχίζουν τον παραλιακό μέχρι το Σούνιο, γνωρίζοντας ότι αφού απολαύσουν μια βουτιά στα καθαρά νερά της παραλίας των Λεγραινών μπορούν να ολοκληρώσουν την εκδρομή τους με περιήγηση και καλό φαγητό.

Καλοκαίρι στις Πρέσπες

Μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις, τουλάχιστον για μία φορά
Το καλοκαίρι, οι ορδές των τουριστών, κάθε ηλικίας, ξεκινούν εκστρατείες ολόκληρες για τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, τις ακτές της Εύβοιας και της Κρήτης, οπουδήποτε υπάρχει αμμουδιά που θα μπορούσε να τους δεχτεί πρόθυμα, για λίγες ημέρες διακοπών. Εμείς ακολουθήσαμε την αντίθετη διαδρομή, είπαμε να πάμε κόντρα στα συνηθισμένα και να γνωρίσουμε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας, έτσι όπως της αξίζει. Καταπράσινη και πανέμορφη, από κάθε πλευρά, μας περίμενε, αυτό τον Ιούλιο, η περιοχή της Πρέσπας, με τις δύο υπέροχες λίμνες της, τα παλιά πλινθόκτιστα και πετρόκτιστα χωριά της, τα ιστορικά μνημεία της και τη μοναδική πανίδα και χλωρίδα, που την έχουν αναδείξει σε έναν από τους πιο ελκυστικούς και κοσμοξακουσμένους προορισμούς της Ευρώπης.

Μπάλος και Γραμβούσα




Η ομορφότερη παραλία κι ένα κάστρο απόρθητοΣτο βορειοδυτικότερο άκρο της Κρήτης, στα όρια της Κισάμου, υπάρχει μια άγρια, αφιλόξενη σχεδόν, χερσόνησος, που καταλήγει σε μια από τις πιο εξωτικές αμμουδιές της Μεσογείου.

Ταξιδεύοντας στην Κίμωλο


Ασημένιος βράχος στη μέση του Αιγαίου
Η Κίμωλος είναι ό,τι ακριβώς ζητά ένας ταξιδευτής που επιδιώκει να αποφύγει τον μαζικό τουρισμό και να ζήσει, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, την αυθεντικότητα ενός τόπου με καθαρά αιγαιοπελαγίτικο χαρακτήρα. Γραφικοί οικισμοί με παραδοσιακή νησιώτικη αρχιτεκτονική, παραλίες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους και μια μορφολογία ξεχωριστή, που δημιουργήθηκε από τον ηφαιστειογενή χαρακτήρα της περιοχής.

Γνωριμία με τη Σύμη

Αρχοντιά και παράδοση στην άκρη του Αιγαίου
Το αισθάνεσαι από την πρώτη στιγμή, όταν πλησιάζεις το λιμάνι, ότι η επαφή σου με τη Σύμη θα σου προσφέρει κάτι πολύ ιδιαίτερο. Κι αυτό θα συμβεί όποια εποχή του χρόνου κι αν την επισκεφτείς, ακόμη και στα πιο τουριστικά της ντυμένη. Η αρχοντιά και η παράδοση, δεμένες με το τραχύ τοπίο που παραπέμπει, περισσότερο σε νησί των Κυκλάδων και οι μικρές και ειδυλλιακές παραλίες που θα σε καλέσουν για μια βουτιά στα νερά τους είναι λίγα, μόνο, από τα στοιχεία που κάνουν τη Σύμη μοναδική.

Φολέγανδρος

Αιγαιοπελαγίτικο όνειρο όχι και τόσο μακρινό
Δύο πράγματα γνωρίζουν, κυρίως, όσοι δεν έχουν πάει στη Φολέγανδρο: ότι έχει την ωραιότερη, ίσως, Χώρα των Κυκλάδων και ότι είναι νησί για επισκέπτες με μια σχετικά μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα. Όσοι τελικά από αυτούς κατορθώνουν να φτάσουν ως εδώ, διαπιστώνουν ότι η Φολέγανδρος είναι στην πραγματικότητα ένα μέρος μαγευτικό, έτσι κι αλλιώς για λίγους, καθώς οι υποδομές και η ήπια ανάπτυξή της δεν ξεπερνούν τα απολύτως απαραίτητα, έτσι ώστε να μην αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της.

Μικρό ταξίδι στην Tήλο

Χρώμα και αίσθηση ελευθερίας
Την Τήλο οι πολλοί την γνώρισαν από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων. Πολύ λιγότεροι είναι, όμως, εκείνοι που γνωρίζουν (λόγω της προτεραιότητας που δίνουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί στα θέματα της επικαιρότητας) ότι η Τήλος είναι ένα νησί πρότυπο στα θέματα του περιβάλλοντος, που κέρδισε πέρυσι το βραβείο Euronatur και εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στα θέματα της πράσινης ανάπτυξης, με καινοτόμες δράσεις στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος και της διατήρησης της αυθεντικότητας του πολιτισμού και του τοπίου.

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Οταν πρέπει να διαλέξεις....


Οταν πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στο ΠΡΕΠΕΙ και στο ΘΕΛΩ...

διάλεξε αυτό που πρέπει αρκεί να το θέλεις πολύ!! ♥♥
— Christy Katri Katri

Ερωτικές Εμμονές...




Ειναι καταστροφικές και Γιατί..?

Η τέχνη γεννήθηκε στη Ευρώπη 10.000 χρόνια νωρίτερα

Φωτογραφίες από τις τοιχογραφίες στην Ισπανία....
Η παλαιότερη τοιχογραφία σε σπηλιά στην Ευρώπη επιβεβαιώθηκε πως έχει ηλικία… 40.800 ετών.

Το τεστ HPV έρχεται να αντικαταστήσει το τεστ Παπανικολάου

Ολοένα και περισσότερες χώρες αντικαθιστούν το πασίγνωστο τεστ ΠΑΠ με το HPV τεστ, καθώς η εφαρμογή του πλέον δείχνει πως έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ως μέθοδος προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Εντός του 2012 αναμένεται να αντικαταστήσει το τεστ ΠΑΠ και στην Ολλανδία, την Ιταλία και στην περιοχή της Καταλονίας στην Ισπανία. Το HPV τεστ, που πρέπει να γίνεται κάθε 5-6 χρόνια, έχει διπλάσια αποτελεσματικότητα από το τεστ ΠΑΠ και καλύπτει για διπλάσιο χρονικό διάστημα. Η διαφορά μεταξύ του HPV τεστ και του τεστ ΠΑΠ είναι ότι το πρώτο ανιχνεύει τους ογκογόνους τύπους του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων(ΗPV), ο οποίος ευθύνεται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ενώ το δεύτερο εντοπίζει τις προκαρκινικές αλλοιώσεις.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!