Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Μαγεμένη από τη λεβάντα

 Η Αμερικανίδα ζωγράφος ΜΠΑΤΟΝ ΚΟΥΙΝ άφησε την Καλιφόρνια για να εγκατασταθεί στη Σίφνο και να καλλιεργήσει λεβάντα. Στις μοβ αποχρώσεις της εμπνέεται τη δημιουργία ενός πολυσύνθετου αρώματος που θα εκφράζει όλο το κυκλαδίτικο νησί.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Τα πιο διάσημα πειράματα σκέψης!!!

Οι μπάλες του Γαλιλαίου
Σε αντίθεση με τα όσα έχουμε διδαχτεί στο σχολείο, το πιθανότερο είναι ότι ο Γαλιλαίος
δεν πετούσε μπάλες από τον πύργο της Πίζας. Εφάρμοσε το πείραμα της
βαρύτητας στο εργαστήριο του νου του.
Οι σύγχρονοί του στον 16ο αιώνα πίστευαν ότι τα πιο βαριά αντικείμενα πέφτουν γρηγορότερα απ’ ότι τα πιο ελαφριά. Έτσι ο Γαλιλαίος φαντάστηκε μία βαριά μπάλα που ήταν δεμένη μέσω ενός σκοινιού με μία ελαφριά μπάλα. Θα μπορούσε η ελαφριά μπάλα να δημιουργήσει μία έλξη στη βαριά και να καθυστερήσει την πτώση της; Όχι, συμπέρανε. Θα χτυπούσαν το έδαφος ταυτόχρονα.

Μια συσκευή παίζει με τους νόμους της Φυσικής και τα χρώματα (Video)

ΤΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΔΥΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
Όλοι έχουμε δει χρώματα να αναμειγνύονται με νερό. Δείτε όμως να συμβάινει το αντίστροφο, χάρη στη συσκευή που δημιούργησαν δύο καθηγητές του τμήματος Φυσικής και Αστρονομίας του πανεπιστημίου του Νέου Μεξικό.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Κυκλάδες - Αντίπαρος

 Χώρα Αντιπάρου
Πληροφορίες για την Αντίπαρο

Κυκλάδες - Άνδρος

Χώρα Άνδρου
Πληροφορίες για την Άνδρο....

Κυκλάδες - Ανάφη

Παραλία Κλεισίδι
Πληροφορίες για την Ανάφη....

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

NASA: για πρώτη φορά video από τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης


Διαστημικό σκάφος της NASA που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη έστειλε για πρώτη φορά εικόνες της αθέατης πλευράς του δορυφόρου της Γης.

Η λήψη εικόνας από τη σκοτεινή πλευρά του Φεγγαριού έγινε από την πρωτοποριακή κάμερα MoonKAM με την οποία είναι εξοπλισμένα δύο δίδυμα μη επανδρωμένα διαστημικά σκάφη της NASA.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Βιονικό Χέρι ελεγχόμενο απο το μυαλό

Το βιονικό χέρι ελεγχόμενο από τον εγκέφαλο είναι εδώ και τοποθετήθηκε σε Βρετανό στρατιώτη ο οποίος έχασε το χέρι του στο Αφγανιστάν….
Την περασμένη Τρίτη μετά από 6 ώρες χειρουργείο ένας 24χρονος Βρετανός στρατιώτης δέχθηκε το πιο εξελιγμένο μοντέλο του βιονικού χεριού ελεγχόμενο από την ανθρώπινη σκέψη.

Η απάντηση στην προέλευση της ζωής έρχεται από… σάκχαρα


Πιο κοντά στο θεμελιώδες ερώτημα βρίσκονται επιστήμονες της χημείας
Πιο κοντά στην απάντηση τους θεμελιώδους ερωτήματος σχετικά με την προέλευση της ζωής φαίνεται πώς βρίσκονται όχι βιολόγοι, αλλά επιστήμονες της χημείας.

Επιστήμονες από τα αγγλικά πανεπιστήμια του York και του Nottingham ισχυρίζονται ότι η ερευνά τους πάνω στον τρόπο που δημιουργούνται μόρια σακχάρου στο DNA, απαραίτητα για τη ζωή, τους φέρνει πιο κοντά στην κατανόηση της αρχής δημιουργίας της ζωής.

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Το Google Earth αποκαλύπτει τα ίχνη άγνωστου πολιτισμού στον Αμαζόνιο

Εξερευνητές και φίλοι της περιπέτειας έχουν αναζητήσει μάταια τη χρυσή πόλη που, σύμφωνα με τους μύθους, κρύβεται στα πυκνά και αφιλόξενα δάση του Αμαζονίου.

Πρόσφατα, όμως, με τη βοήθεια του Google Earth και των δορυφορικών φωτογραφιών οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ίχνη άγνωστου πολιτισμού που είχε ανθίσει πολύ πριν ο Κολόμβος φτάσει στην Αμερική.

Πλάσματα του βυθού

Frilled Shark
Σπάνια συναντούν οι άνθρωποι τον Frilled Shark, ο οποίος προτιμάει να παραμένει στα βάθη των ωκεανών, μέχρι και 1.500 μέτρα κάτω από την επιφάνεια.

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Χειμωνιάτικες Φωτογραφίες απο την Φιλανδία




Εντυπώσεις απο το Rugen, το μεγαλύτερο Γερμανικό νησί

 Impressions from Rügen, the largest German island


Ο μεγαλύτερος καταρράκτης της Ευρώπης

Ο καταρράκτης Dettifoss βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Vatnajokull στη βορειοανατολική Ισλανδία και είναι ο πιο ισχυρός καταρράκτης.

Τα παρεκκλήσια μέσα σε μια βελανιδιά 1000 χρόνων

Ψηλή και υπερήφανη αυτή η υπέροχη βελανιδιά είναι μεταξύ 800 και 1200 χρόνων. Βρίσκεται στο μικρό χωριό Allouville-Bellefosse στη Γαλλία και μέσα της υπάρχουν δύο μικρά παρεκκλήσια που χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα. Το ένα είναι σε μια κουφάλα στο έδαφος και το άλλο είναι προσβάσιμο με μια ελικοειδή σκάλα.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!