Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Δολοφονούν τους αλμπίνους για τελετές


Πιστεύουν ότι τα όργανά τους έχουν υπερφυσικές ιδιότητες
Μία βουλευτίνα η οποία εκπροσωπεί τη μειονότητα των Αλμπίνων στην Τανζανία, ξέσπασε σε λυγμούς αγορεύοντας υπερασπιζόμενη τα μέλη της ομάδας των ανθρώπων που πάσχουν από αλφισμό, επισημαίνοντας ότι «υφίστανται απηνή καταδίωξη, για να γίνουν στο τέλος θύματα ανθρωποκτονίας με τελετουργικά χαρακτηριστικά».

Η βουλευτής Αλ Σαϊμάα Κουεγκίρ εξήγησε ότι όταν θυματοποιείται ένας Αλμπίνος «ελάχιστα κάνουν οι διωκτικές αρχές για να εντοπιστούν οι δράστες και να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».

«Όταν άλλοι άνθρωποι δολοφονούνται, διεξάγονται έρευνες και προωθούνται με ταχύ ρυθμό, λογοδοτούν οι δράστες. . . όμως σε ό,τι αφορά τους Αλμπίνους, κάτι τέτοιο μπορεί να διαρκέσει έτη, ακόμα και δεκαετίες», υπογράμμισε η πολιτικός, η πρώτη (από το 2008) βουλευτίνα που εκπροσωπεί την ομάδα αυτή ασθενών, με προεδρική απόφαση.

Η ίδια ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια, «80 Αλμπίνοι έχουν δολοφονηθεί με τελετουργικό τρόπο, σε πολλές περιπτώσεις αφού υποστούν βιασμό. Ζούμε διαρκώς με το φόβο. Τι αμάρτημα έχουμε διαπράξει, για να μάς συμπεριφέρονται κατ' αυτόν τον τρόπο»; είπε η βουλευτίνα Κουεγκίρ ξεσπώντας σε λυγμούς.

Οι Αλμπίνοι στερούνται εκ γενετής χρώματος στην επιδερμίδα τους, στα μαλλιά, στο τριχωτό, στην κόρη οφθαλμού. Πέφτουν θύματα διακρίσεων σε πολλές περιοχές της Αφρικής.

Ειδικά όμως στην Τανζανία, οι περίπου 270 χιλιάδες Αλμπίνοι δολοφονούνται λόγω δεισιδαιμονίας, κατά την οποία «τα ζωτικά όργανά τους έχουν υπερφυσικές ιδιότητες και αφού αναμιχθούν από τους μάγους με άλλα υλικά κάνουν τον νέο κάτοχό τους τυχερότερο και πλουσιότερο». Άλλοτε, πάλι, αυτά τα όργανα πωλούνται για χιλιάδες αμερικανικά δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!