Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Tα πιο χαριτωμένα - και βρωμερά - αυγά

Έτσι γεννιούνται οι βρομούσες....
Στο ζωικό βασίλειο τα φαινόμενα απατούν και ενώ αυτά τα αυγά φαίνονται χαριτωμένα και χαμογελαστά, στη πραγματικότητα κρύβουν μια… βρωμερή έκπληξη.



Πρόκειται για τα αυγά των δεντροκορέων (ή κοινώς της βρομούσας), εντόμων που αναδίδουν μια δυσάρεστη οσμή από το σώμα τους για λόγους προστασίας.

Η διατροφή τους είναι ιδιαίτερα ποικίλη και τρώνε οτιδήποτε από κεράσια μέχρι και φασόλια. Τρυπούν τα φρούτα και τα λαχανικά με το στόμα τους και ρουφούν το χυμό τους. Να σημειώσουμε ότι τα έντομα τρώγονται από τους λαούς στην τροπική περιοχή Λιμπόπο της Νότιας Αφρικής.

Ο Ρώσος φωτογράφος, Michail Gribkov, απαθανάτισε στο φακό του τα «χαμογελαστά» αυγά στο Κίεβο της Ουκρανίας, στις 2 Ιουνίου. Αν και εργάζεται ως μηχανικός, ο Ρώσος ασχολείται με τη φωτογραφία τα τελευταία 25 χρόνια. Τα τελευταία πέντε χρόνια άρχισε να ειδικεύεται στη μακροφωτογραφία για να καταγράφει τα μικροσκοπικά φυσικά φαινόμενα.

«Όταν είδα για πρώτη φορά τα αυγά μου θύμισαν σκηνή από τη ταινία «Alien». Δεν είχα ξαναδεί κάτι παρόμοιο και αμέσως τα φωτογράφισα. Έκανα μια έρευνα μετά και ανακάλυψα ότι πρόκειται για αυγά βρομούσας», ήταν τα λόγια του φωτογράφου.
Αυτό είναι που λένε απο αγκάθι βγαίνει ρόδο και απο ροδο βγαίνει αγκάθι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!