Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα απειλή για την ασφάλεια του Android

Τρώτε πολλά πατατάκια; Τότε σκεφτείτε να αποφύγετε έναν από τους τρόπους που προσφέρει η Google για να ξεκλειδώσετε μια συσκευή Android.

Το λειτουργικό σύστημα της Google για κινητά τηλέφωνα, Android επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώσουν συσκευές χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο μοτίβο σε ένα πλέγμα κουκίδων 3 x 3 επάνω στην οθόνη. Αλλά ένας ειδικός ασφάλειας για Android, ο Tim Bray ανέφερε ορισμένες ανησυχίες σχετικά με την «αντίστροφη μηχανική» που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να κατανοήσει το μοτίβο ξεκλειδώματος. Για παράδειγμα, αναφέρει «κάποιοι συνάδελφοί μου είχαν στην κατοχή τους το δικό μουGalaxy Tab για να το χρησιμοποιήσουν σε κάτι, αλλά εγώ δεν βρισκόμουν εκεί.
 


Προσπάθησαν έτσι να καταλάβουν το μοτίβο ξεκλειδώματος που χρησιμοποιούσα κοιτάζοντας τα δακτυλικά μου αποτυπώματα, και χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά για να το βρουν.
Ίσως το γεγονός αυτό να μην είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για όσους βάζουν τα κινητά τηλέφωνα σε μια τσέπη και έτσι διαγράφονται τα αποτυπώματα. Όμως ο ερευνητής δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι το Galaxy Tab 10.1 του έχει τόσα πολλά δακτυλικά αποτυπώματα πάνω, που μερικές φορές μπορεί να καταλάβει τι παιχνίδι έπαιζαν πριν τα παιδιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!