Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Οι χτύποι της καρδιάς σας μπορεί να γίνουν και ο προσωπικός κωδικός σας

Η τεχνολογία αναπτύσσεται ώρα με την ώρα και πλέον μας υπόσχεται ότι ο σκληρός μας δίσκος θα μπορεί να ξεκλειδώνει μόνο με το άγγιγμα του πληκτρολογίου.

Ο χτύπος της καρδιάς κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικός, όπως και τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία μπορούν να γίνουν κωδικοί πρόσβασης.
Μια ομάδα ερευνητών του Εθνικού Πανεπιστημίου Chung Hsing στη Taiwan, μετέφρασε τους χτύπους της ανθρώπινης καρδιάς σε ένα κρυπτογραφημένο κλειδί με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκαρδιογράφου
και την ανάγνωση της παλάμης ενός ατόμου. Η μοναδική σειρά χτύπων δημιούργησε ένα μυστικό κλειδί.


Το σημείο βέβαια που κανείς μας δεν καταλαβαίνει είναι ότι οι χτύποι της καρδιάς είναι τόσο μοναδικοί που δεν επαναλαμβάνονται ποτέ. Δεν έχουμε ποτέ τον ίδιο ρυθμό χτύπων. Έτσι το σύστημα κρυπτογράφησης βασίζεται στα μαθηματικά πίσω από τη θεωρία του χάους, η οποία υπαγορεύει ότι τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στις αρχικές συνθήκες και οδηγούν σε πολύ διαφορετικές εκβάσεις (είναι αυτό που αναφέρεται ως το φαινόμενο της πεταλούδας). Η έρευνα θα κυκλοφορήσει στο επόμενο τεύχος του περιοδικού “Information Sciences”.
Βέβαια, εάν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο προϊόν, καλό θα ήταν να βιαστούν διότι οι μηχανικοί της Apple εργάζονται από το 2010 για ένα παρόμοιο πρόγραμμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!