Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Αυτόματη μάθηση μέσω μαγνητικής τομογραφίας (fMRI)!


Όλοι γνωρίζουμε ότι τα αγαθά κόποις κτώνται, και το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τη μάθηση. Φαντάζεστε να ξυπνούσαμε ένα πρωί και να γνωρίζαμε όλη την ύλη των εξετάσεων, πώς να παίζουμε κιθάρα και να μαγειρεύουμε κινέζικο χωρίς καμία απολύτως προσπάθεια;
Κάτι που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας, ενδέχεται να δούμε σύντομα να γίνεται πράξη…

Ερευνητές των Boston University και ATR Computational Neuroscience Laboratories (Κιότο, Ιαπωνία) πειραματίζονται αυτή τη στιγμή πάνω σε μία νέα μέθοδο αυτόματης μάθησης με τη χρήση μηχανημάτων fMRI, μέσω της αντιγράφης των προτύπων του εγκεφάλου κάποιου γνώστη ενός αντικειμένου.
Με απλά λόγια, έστω για παράδειγμα ότι θέλεις να μάθεις μια πολεμική τέχνη. Αντί για καθημερινές προπονήσεις, βρίσκεις ένα επαγγελματία του είδους, τον τοποθετείς σε ένα μηχάνημα μαγνητικής τομογραφίας και καταγράφεις τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του την ώρα που αγωνίζεται. Στη συνέχεια αντιγράφεις τα πρότυπα του εγκεφάλου του και αναπτύσσεις με τη σειρά σου παρόμοιες δεξιότητες.
Ποιος ξέρει, ίσως σε μερικά χρόνια από τώρα δούμε τα σχολεία να καταργούνται και τη θέση τους να παίρνουν μαγνητικοί τομογράφοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!