Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Οταν ο άνθρωπος «περπάτησε» στο Διάστημα (Video)


Η NASA έδωσε στην δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό αλλά και ιστορικό βίντεο.

Πρόκειται για την καταγραφή του πρώτου Αμερικανού αστροναύτη που βγήκε από το σκάφος του και πραγματοποίησε μια βόλτα στο διαστημικό κενό.

Ηταν ο Εντ Γουάιτ, μέλος του πληρώματος της αποστολής Gemini 178, που έκανε τον διαστημικό περίπατο στις 3 Ιουνίου του 1965.

Ο πρώτος άνθρωπος που «περπάτησε» στο διάστημα ήταν ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Λεόνοφ που έκανε το «μεγάλο» βήμα στο κενό στις 18 Μαρτίου του 1965.



Η βόλτα και το «σκουπίδι»

Ο Γουάιτ έδεσε στην στολή του δύο «σκοινιά» μήκους περίπου 8 μέτρων και βγήκε από το Gemini IV όταν το σκάφος εκείνη την στιγμή βρισκόταν σε απόσταση 350 χλμ πάνω από την Χαβάι και κινούνταν με ταχύτητα περίπου 30 χιλιάδων χλμ/ώρα. Οπως ήταν αναμενόμενο η εμπειρία για τον Γουάιτ ήταν μοναδική σε σημείο το κέντρο ελέγχου της NASA να δυσκολευτεί πολύ να τον πείσει να επιστρέψει στο σκάφος. Μάλιστα στο βίντεο διακρίνεται κάποια στιγμή και ένα γάντι που βγαίνει μέσα από το σκάφος και φεύγει με ταχύτητα στο διάστημα. Το εν λόγω γάντι θεωρείται ως το πρώτο διαστημικό «σκουπίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!