Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012

Μετέτρεψαν κοινά κύτταρα σε καρδιακά!

Το δρόμο για την αναδημιουργία κυττάρων της καρδιάς σε ανθρώπους ανοίγει μία νέα επιστημονική έρευνα που είχε θετικά αποτελέσματα σε ποντίκια.
Επεμβαίνοντας σε τρία γονίδια, οι επιστήμονες «υποχρέωσαν» κοινά κύτταρα από την καρδιά των ποντικιών να μετατραπούν σε κύτταρα καρδιακού μυ.

Αν η τεχνική έχει επιτυχία και στους ανθρώπους, θα παρέχει μια πηγή νέων κυττάρων για τον καρδιακό μυ για εκατομμύρια ανθρώπους που πάσχουν από καρδιοπάθεια, χωρίς να χρειάζονται μεταμοσχεύσεις ή ηλεκτρονικές συσκευές.
Η μέθοδος είναι το τελευταίο παράδειγμα της διαδικασίας του «κυτταρικού αναπρογραμματισμού» ή της «υπερδιαφοροποίησης», κατά την οποία ενήλικα κύτταρα παίρνουν μια τελείως διαφορετική «ταυτότητα», χωρίς να χρησιμοποιούνται βλαστοκύτταρα.

Σύμφωνα με τη έρευνα που παρουσιάστηκε στο περιοδικό «Cell», όταν καταστρέφεται ο καρδιακός μυς δεν μπορεί να αποκατασταθεί από μόνος του. Σταδιακά, με το πέρασμα του χρόνου, η ζημιά χειροτερεύει και η καρδιά εξασθενεί, καθιστώντας συχνά αναγκαία την μεταμόσχευση καρδιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!