Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Ο Ομπάμα στέλνει στρατιωτική βοήθεια στους αντάρτες στη Συρία


Πολιτική κατεύθυνση αλλάζουν οι ΗΠΑ για το ζήτημα της Συρίας, ανακοινώνοντας ότι θα στείλουν απευθείας στρατιωτική βοήθεια στους αντάρτες με απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα, καθώς ο Μπασάρ Αλ Ασαντ, ξεπέρασε την «κόκκινη γραμμή», όπως την έχει χαρακτηρίσει ο αμερικανός πρόεδρος, με τη χρήση των χημικών όπλων.

Επισημαίνεται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είχε προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που αποδειχθεί η μεταφορά ή η χρήση χημικών όπλων τότε η πολιτική της Αμερικής θα αλλάξει.

«Οι ΗΠΑ έχουν πλέον αξιόπιστες αποδείξεις ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών όπλων» δήλωσε την Πέμπτη και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Μπεν Ρόουντς.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι η χρήση μικρής κλίμακας χημικών από τον Ασαντ είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 100 πολίτες ενώ είναι η χαρακτηριστικό ότι η δήλωση του αμερικανού προέδρου συμπίπτει χρονικά με την ανακοίνωση του ΟΗΕ ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Συρία ανέρχεται στους 93.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!