Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Δέσμευση Ερντογάν να σεβαστεί τη δικαστική απόφαση για το Γκεζί


Τη δέσμευση του  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην προχωρήσει με τα σχέδια για την αναμόρφωση του πάρκου Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη έως ότου αποφασίσει το δικαστήριο για το έργο, δήλωσαν ότι εξασφάλισαν οι εκπρόσωποι των διαδηλωτών, κρίνοντας ως θετική την κίνηση αυτή από την πλευρά του τούρκου πρωθυπουργού.

Την περασμένη νύχτα ο Ερντογάν είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία ηθοποιών και καλλιτεχνών, καθώς και με δύο μέλη της οργάνωσης Taksim Solidarity. Λγες ώρες νωρίτερα είχε διαμηνύσει ότι η υπομονή του εξαντλήθηκε, ζητώντας από τους διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί να αποχωρήσουν.
Σύμφωνα με την οργάνωση Taksim Solidarity, ο τούρκος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου και να διεξάγει δημοψήφισμα για τα σχέδια εάν το δικαστήριο αποφασίσει υπέρ της κυβέρνησης.

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι εάν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος είναι υπέρ της διατήρησης του πάρκου, θα συμμορφωθούν με την απόφαση» δήλωσε με τη συνάντηση ο Ταϊφούν Καχραμάν, μέλος της οργάνωσης των διαδηλωτών.

«Η δήλωσή του ότι το σχέδιο δεν θα προχωρήσει μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου είναι το θετικό αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης», συμπλήρωσε.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει  ότι θα αποφασίσει για τη στάση της αφού μελετήσει τα συμπεράσματα της συνάντησης, χωρίς να ξεκαθαρίζει εάν θα συνεχίσει ή όχι τις διαδηλώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!