Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Η τέχνη γεννήθηκε στη Ευρώπη 10.000 χρόνια νωρίτερα

Φωτογραφίες από τις τοιχογραφίες στην Ισπανία....
Η παλαιότερη τοιχογραφία σε σπηλιά στην Ευρώπη επιβεβαιώθηκε πως έχει ηλικία… 40.800 ετών.


Τα παλαιολιθικά σχέδια στη βόρεια Ισπανία χρονολογήθηκαν με ακρίβεια για πρώτη φορά, αποδεικνύοντας πως η τέχνη γεννήθηκε στην Ευρώπη 10.000 χρόνια νωρίτερα από ότι νομίζαμε μέχρι σήμερα.
Αυτό σημαίνει πως τα σχέδια αυτά έγιναν είτε από τους πρώτους ανθρώπους στην περιοχή με τη σύγχρονη ανατομία- οι οποίοι πιστεύεται πως ήταν εκεί πριν από 41.500 χρόνια- είτε από Νεάτερνταλ.
Οι επιστήμονες μπόρεσαν να βρουν με ακρίβεια την ηλικία των τοιχογραφιών χρονολογώντας μικρούς σταλακτίτες. Μελέτησαν έντεκα σπηλιές στη βόρεια Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε Altamira, El Castillo και Tito Bustillo που έχουν ενταχθεί στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Τα ευρήματα στο El Castillo αποδείχθηκε πως έχουν ηλικία περίπου 40.800 ετών κι είναι τα παλαιότερα δείγματα σπηλαιογραφιών στην Ευρώπη, δέκα χιλιάδες χρόνια παλαιότερα από αντίστοιχα ευρήματα στη Γαλλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!