Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ο δηλητηριώδης κήπος του Alnwick

Ο Κήπος διαθέτει μερικά από τα πιο επικίνδυνα φυτά στον κόσμο, εξ ου και το όνομα του.

Ο Δηλητηριώδης Κήπος του Alnwick είναι ένας από τους πολλούς δημόσιους κήπους που βρίσκονται στο κάστρο Alnwick στο Northumberland της Αγγλίας, το δεύτερο μεγαλύτερο κάστρο στη Μεγάλη Βρετανία.

Πίσω από τις μεγάλες μαύρες πύλες, ο προσεκτικά επιμελημένος κήπος περιέχει περίπου 100 ποικιλίες παράνομων ναρκωτικών ουσιών, όπως είναι οι παπαρούνες (οι οποίες χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του όπιου), το δηλητηριώδες Atropa Belladonna (επίσης γνωστό ως θανατηφόρα στρύχνος), το Strychnos Nux Vomica (που χρησιμοποιείτε για την παρασκευή της στρυχνίνης), η κόκα (από την οποία παράγεται η κοκαΐνη), το κώνειο, η κάνναβη κ.ά.

Αν και ο Κήπος προστέθηκε πρόσφατα, η ιστορία των Κήπων του Alnwick ξεκινάει στα 1750 -αν και έπεσαν σε παρακμή μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο- και έχουν μια μακραίωνη παράδοση βοτανικού ενδιαφέροντος σε δηλητηριώδη και τοξικά φυτά.

Η νυν δούκισσα του Northumberland αποφάσισε να ανανεώσει τους κήπους και ξεκίνησε γύρω στο 2000 το έργο της, αλλά ο συγκεκριμένος Κήπος ξεκίνησε το 2005. Εμπνευσμένη από έναν κήπο κοντά στην Πάντοβα της Ιταλίας -που κάποτε ήταν ιδιοκτησία των Μεδίκων, μέσω του οποίου προσπαθούσαν να βρουν καλύτερους τρόπους για να σκοτώνουν τους εχθρούς τους- η Δούκισσα αποφάσισε να φτιάξει έναν κήπο γεμάτο με ναρκωτικά, δηλητηριώδη και θανατηφόρα φυτά. Ο αρχικός σχεδιασμός περιελάμβανε και ορισμένα φαρμακευτικά φυτά, αλλά τα αφαίρεσε για να διατηρήσει την έννοια του Δηλητηριώδους Κήπου.
Οι επισκέπτες του Κήπου έχουν οδηγούς που τους μαθαίνουν για τα φυτά και για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών. Απαγορεύεται να τα ακουμπούν, να τα μυρίζουν και να τα κόψουν.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!