Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Οι ακτίνες Χ στο βωμό της τέχνης

Ο Καλλιτέχνης που αποτυπώνει όσα δε φαίνονται εκ πρώτης όψεως....
Συνήθως όταν ακούμε τη λέξη ακτινογραφία μας έρχεται στο μυαλό η εικόνα ενός σκελετού… υπάρχει όμως και κάποιος που τολμά να δει τις ακτινογραφίες από μια πιο καλλιτεχνική οπτική γωνία.

Ο Nick Veasey αντιλαμβανόμενος τη δύναμη της φωτογραφίας θέλησε να δείξει στον κόσμο πώς φαίνονται τα ρούχα, τα σπίτια ακόμα και τα μέσα μεταφοράς όχι εκ πρώτης όψεως αλλά όπως θα τα έβλεπε κάποιος με τη διαπεραστική του ματιά…

«Ζούμε σε έναν κόσμο που έχει εμμονή με την εικόνα. Το πως φαινόμαστε, το πως φαίνονται τα ρούχα μας, τα σπίτια μας, τα αυτοκίνητά μας... Θέλω να αντιπαραθέσω σε αυτή την εμμονή της επιφανειακής εμφάνισης τη χρήση των ακτινογραφιών για να αφαιρέσω το περίβλημα και να παρουσιάσω αυτό που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια», δηλώνει ο καλλιτέχνης για τα έργα του.

Όσο για το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό και ο Nick Veasey έχει επιβραβευτεί με δεκάδες διακρίσεις.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!