Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Neil Armstrong, ο πρώτος άνθρωπος στο φεγγάρι, πέθανε σε ηλικία 82 ετών


Ο αμερικανός πρώην αστροναύτης, ο Νιλ Άρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που πήγε στο φεγγάρι, πέθανε σε ηλικία 82 ετών, όπως μετέδωσαν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ.

Το Σάββατο το βράδυ η οικογένεια του Armstrong επιβεβαίωσε το θάνατο του πρώην αστροναύτη με μια δήλωση ως εξής: «Είμαστε πληγωμένοι να μοιραστείτε την είδηση " ότι ο Neil Armstrong έχει περάσει μακριά."



Ο Άρμστρονγκ είχε υποβληθεί σε εγχείρηση μπαϊπάς στην καρδιά νωρίτερα αυτό το μήνα προκειμένου να αποφραχθούν στεφανιαίες αρτηρίες.
Ως διοικητής της αποστολής Απόλλων 11, ο Άρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη, στις 20 Ιουλίου του 1969, μαζί με τον συναδέλφό του αστροναύτη Edwin "Buzz" Aldrin. Το ζευγάρι πέρασε 3 ώρες συλλέγοντας δείγματα απο την Σελήνη καθώς και φωτογραφίες.

Ηταν αυτός που πρόφερε τα διάσημα λόγια : "Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα", ηταν το αποκορύφωμα του μεγαλύτερου τεχνολογικού επιτεύγματος του 20ου αιώνα, με το φόντο του Ψυχρού Πολέμου για την διαστημική κούρσα ενάντια στη Σοβιετική Ένωση.

"Τα αξιοθέατα ήταν απλά υπέροχο», είπε ο Armstrong χρόνια αργότερα. " Πέρα από κάθε οπτική εμπειρία που είχα ποτέ εκτεθεί "

Πριν φύγει από το φεγγάρι, Ο Armstrong τοποθέτησε μία πλακέτα στη σεληνιακή επιφάνεια στη μνήμη των αστροναυτών και κοσμοναυτών που είχαν χαθεί κατά τη διάρκεια των αμερικανικών και σοβιετικών διαστημικών προγραμμάτων.

Ο Armstrong, ο οποίος υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και πέταξε κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας, βραβεύτηκε πρόσφατα με το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου.

Αφιερώματα έχουν πλημμυρίσει το διαδύκτιο με την είδηση του θανάτου του.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε: " Ο Neil ήταν ενας από τους μεγαλύτερους αμερικανούς ήρωες - όχι μόνο της εποχής του, αλλά όλων των εποχών."

Ο αστρονόμος Sir Patrick Moore, δήλωσε: "Ως ο πρώτος άνθρωπος στο φεγγάρι, έσπασε όλα τα ρεκόρ.

'THE NEXT TIME YOU WALK OUTSIDE ON A CLEAR NIGHT AND SEE THE MOON SMILING DOWN AT YOU, THINK OF NEIL ARMSTRONG'
Neil Armstrong 1930-2012





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!