Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

Γεννήθηκαν 18 σουβλοπαπάκια!

Νέες ελπίδες για τη σουβλόπαπια Aythya innotata που κινδυνεύει με εξαφάνιση

Λονδίνο

Η επιστημονική κοινότητα θεωρούσε ότι η πάπια Aythya innotata είχε πλέον εξαφανιστεί. Η Aythya innotata ανήκει σε μια οικογένεια τα είδη της οποίας ονομάζονται πάπιες κατάδυσης ή σουβλόπαπιες. Πριν από λίγα χρόνια εντοπίστηκαν τυχαία σε μια μικρή λίμνη της Μαδαγασκάρης λίγες Aythya innotata και πριν από δύο χρόνια οργανώθηκε μια αποστολή διάσωσης.

Οι ερευνητές βρήκαν ορισμένες από τις πάπιες και μαζί κάποια αβγά τους. Αποφάσισαν να τα πάρουν μαζί τους και να τα βάλουν να εκκολαφθούν σε ειδικό κέντρο γονιμοποίησης. Δύο χρόνια μετά οι πάπιες που γεννήθηκαν από αυτά τα αβγά γέννησαν και αυτές με τη σειρά τους φέρνοντας στον κόσμο 18 υγιή σουβλοπαπάκια.

Η οικολογική κοινότητα χαιρέτισε με ενθουσιασμό την ανακοίνωση αλλά οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι σουβλόπαπιες εξακολουθούν να αποτελούν είδος το οποίο κινδυνεύει άμεσα με εξαφάνιση. Εκτιμάται ότι ελεύθερες στη φύση ζουν 22 σουβλόπαπιες. Ο αριθμός αυτός είναι εξαιρετικά μικρός και ένας απρόβλεπτος παράγοντας (μόλυνση της περιοχής όπου ζουν ή ασθένεια) μπορεί να τις εξοντώσει πολύ γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!