Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Γυαλί σκληρότερο κι απ’ το ατσάλι!


Αμερικανοί ερευνητές κατασκεύασαν ένα νέο τύπο γυαλιού, που μπορεί να λυγίσει χωρίς να σπάσει. Το νέο «μεταλλικό» γυαλί είναι σκληρότερο και πιο ανθεκτικό από το χάλυβα.

Το μυστικό της ελαστικότητάς του κρύβεται στα ευγενή μέταλλα που περιέχει (κατά κύριο λόγο, παλλάδιο και ασήμι), που στις σωστές δόσεις μετατρέπουν το εύθραυστο γυαλί σε εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό. Το κόστος του βέβαια είναι πολύ υψηλό, εξαιτίας κυρίως του παλλάδιου, με αποτέλεσμα η χρήση του να μην είναι ευρεία.

Πάντως, μπορεί να αποδειχτεί ιδανικό υλικό για την κατασκευή οδοντικών εμφυτευμάτων, καθώς σ’ αυτή την περίπτωση απαιτούνται πολύ μικρές ποσότητες.
Βασικός συνεργάτης στη μελέτη είναι ο Κύπριος Μάριος Δημητρίου, καθηγητής στο πανεπιστήμιο CalTech (California Institute of Technology).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!