Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

Πόσο μακριά από τη Γη έχει βρεθεί άνθρωπος;

Στις 13 Απριλίου 1970…οι τρεις αστροναύτες του Apollo 13 βρέθηκαν σε απόσταση 401.056 χιλιομέτρων από τη Γη. Ήταν στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης και μόλις 250 χιλιόμετρα από την επιφάνειά της. Έτσι, οι James Lovell, Fred Haise και John Swigert έκαναν ένα ρεκόρ που μέχρι σήμερα δεν έχει καταρριφθεί.


Η αλήθεια είναι πως οι Αμερικανοί αστροναύτες δεν σκόπευαν να κάνουν το γύρο της Σελήνης, καθώς, υπό κανονικές συνθήκες, θα προσεδαφίζονταν. Καθ’ οδόν ωστόσο εξερράγη μία από τις δεξαμενές οξυγόνου του διαστημόπλοιου, υποχρεώνοντάς τους να αλλάξουν σχέδια και να επιστρέψουν στη Γη. Αυτή η μανούβρα προκάλεσε την περιστροφή τους γύρω από τη Σελήνη και τους έφερε στη μεγαλύτερη απόσταση που έχει βρεθεί ποτέ άνθρωπος από τη Γη.

Το πλέον απομακρυσμένο από τη Γη ανθρώπινο κατασκεύασμα είναι η διαστημοσυσκευή Voyager 1. Από τις 5 Σεπτεμβρίου 1977 ταξιδεύει σε μια απόσταση από τη Γη, αυτή την περίοδο, περίπου 17 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων, όπως υπολογίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!