Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Το Kinect «σκοτώνει» το ποντίκι στα Windows!

Μια νέα έκδοση του αισθητήρα Kinect που θα αφορά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με Windows, θα κυκλοφορήσει σύντομα η Microsoft. Τα κλικ…με τα ποντίκια θα σταματήσουν και θα αντικατασταθούν με φωνητικές εντολές και κινήσεις… από απόσταση.

Οι χρήστες θα μπορούν, όπως ήδη κάνουν με τις κονσόλες Xbox 360 για βιντεοπαιγνίδια, να ελέγχουν εξ αποστάσεως τον υπολογιστή τους. Θα κουνούν απλά τα χέρια τους μπροστά στην οθόνη τους ή θα μιλάνε στο συνδεδεμένο στον υπολογιστή τους μικρόφωνο.

Το νέο Kinect for Windows, σύμφωνα με το BBC, θα επιτρέπει τον έλεγχο του υπολογιστή από απόσταση έως 40 εκατοστών από την οθόνη έναντι ελάχιστης απόστασης 50 εκατοστών για το Kinect για παιγνίδια. Όμως το νέο προϊόν θα έχει περίπου διπλάσια τιμή (περίπου 200 ευρώ) σε σχέση με αυτό που προορίζεται για τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών.

Το Kinect εμφανίστηκε στην αγορά πριν από περίπου ένα χρόνο και τώρα η εταιρία συνειδητοποιεί ότι μπορεί να το αξιοποιήσει ευρύτερα, όχι μόνο στην ψυχαγωγία και την πληροφορική, αλλά σε άλλες χρήσεις, όπως στην εκπαίδευση, την ιατρική (επιτρέποντας στους χειρουργούς να ελέγχουν τα εργαλεία τους εξ αποστάσεως με τις κινήσεις τους), στη βιομηχανία κ.α.

Το Kinect κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ του καταναλωτικού προϊόντος με την ταχύτερη αύξηση πωλήσεων στην ιστορία, πουλώντας πάνω από οκτώ εκατομμύρια συσκευές μεταξύ Νοεμβρίου 2010 και Ιανουαρίου 2011. Την άνοιξη του 2011 η Microsoft επέτρεψε σε ανεξάρτητους προγραμματιστές να αναπτύξουν το δικό τους λογισμικό για το Kinect, ώστε να βοηθήσει στην περαιτέρω εξάπλωσή του. Εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί διεθνώς πάνω από 18 εκ. συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!