Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

O πιο γλυκός εκτυπωτής

Ο Choc Creator χρησιμοποιεί σοκολάτα αντί για μελάνι

Λονδίνο
Ερευνητής στη Βρετανία κατασκεύασε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή που αντί για μελάνι, πλαστικό, ή κάποιο άλλο υλικό χρησιμοποιεί σοκολάτα! 
Ο Choc Creator που θα πωλείται από αύριο μέσω διαδικτύου μπορεί να δημιουργεί σοκολατένιες λιχουδιές σε όποιο σχήμα και σχέδιο επιθυμεί ο κάτοχος του. 
Ετσι οι πρώτοι που θα σπεύσουν να τον αγοράσουν ίσως προλάβουν να φτιάξουν τα δικά τους… πασχαλινά αβγά και λαγουδάκια.



Σοκολάτα 3D

Πίσω από την κατασκευή του Choc Creator κρύβεται ο Λιανγκ Χάο, ερευνητής του Πανεπιστημίου του Εξετερ. 
Ο Χάο κατασκεύασε το πρωτότυπο βασιζόμενος σε λογισμικό της εταιρίας Delcam. Στην συνέχεια ο Χάο δημιούργησε την εταιρία Choc Creator η οποία ανέλαβε την τελειοποίηση του. Η τεχνολογία της 3D εκτύπωσης δεν είναι καινούργια αλλά οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές που είχαν κατασκευαστεί μέχρι τώρα παρήγαγαν πλαστικά ή μεταλλικά αντικείμενα. 
Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται ως υλικό η σοκολάτα. Ο Choc Creator θα πωλείται από αύριο στο δημοφιλές ιστοχώρο πωλήσεων και δημοπρασιών eBay και θα κοστίζει περίπου 3 χιλιάδες ευρώ.

Δείτε ένα βίντεο με τον εκτυπωτή να «τυπώνει» μια σοκολατένια καρδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!