Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

Κυνηγοί εξωγήινων: Το ινστιτούτο SETI αναζητά τη ζωή.


Η αναζήτηση εξωγήινης ζωής συνεχίζεται ύστερα από 50 χρόνια προσπαθειών. Οι απόπειρες του ινστιτούτου SETI διακόπηκαν, όμως, λόγω έλλειψης κεφαλαίων.

Ο Σεθ Σοστάκ, επικεφαλής Αστρονόμος του SETI στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια, λέει ότι οι προσπάθειες επανέναρξης λειτουργίας του κέντρου δεν έχουν ακόμη αποδώσει καρπούς. 


Φανατικοί υποστηρικτές των προσπαθειών του SETI, όπως ο πρώην αστροναύτης Μπιλ Αντερς, ο συγγραφέας Λάρι Νίβεν και η ηθοποιός Τζόντι Φόστερ, συνέλεξαν κάποια χρήματα δίνοντας πίστωση ζωής μερικών μηνών στο ινστιτούτο. «Μετά το 1993, το SETI στηρίχθηκε σε δωρεές ιδιωτών για να συνεχίσει το έργο του. Είμαι βέβαιος ότι εντέλει θα βρούμε τα χρήματα για να συνεχίσουμε και να βρούμε τον ΕΤ», λέει ο ο δρ. Σοστάκ.

Το SETI μπορεί να ελπίζει ότι θα επιβιώσει χάρη και σε έναν ακόμη παράγοντα: την ικανότητά του να εκμεταλλευθεί την υπολογιστική ισχύ ιδιωτών για την έρευνά του. Η οθόνη παύσης Seti@home επιτρέπει στον προσωπικό μας υπολογιστή να «δανείσει» την ισχύ και τη μνήμη του στο SETI όταν η συσκευή μας βρίσκεται σε ανάπαυση. Ο υπολογιστής μας θα καταστεί έτσι -έστω και προσωρινά- εργαλείο του ινστιτούτου SETI για να αναλύσει μεγάλο όγκο δεδομένων από το ραδιοτηλεσκόπιο του Αρεσίμπο.

«Το πρόγραμμα του SETI εξετάζει τα στοιχεία του Αρεσίμπο αναζητώντας κάθε πιθανό είδος ραδιοφωνικού σήματος. Αν είστε τυχεροί και Βρείτε τον ΕΤ, είναι σίγουρο ότι θα τιμηθείτε με βραβείο Νόμπελ», λέει ο Νταν Ουερτίμερ, επικεφαλής του προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.

Οι υποστηρικτές του προγράμματος υποστηρίζουν ότι το κόστος του, που δεν ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, είναι ελάχιστο αν συγκριθεί με τις αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!