Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Η σκακιέρα του...Χάρι Πότερ (Video)

Πρωτοποριακή τεχνολογία μετακινεί τα πιόνια παικτών που βρίσκονται μακριά

Αμερικανός ερευνητής ανέπτυξε μια πρωτοποριακή τεχνολογία με την οποία δύο άνθρωποι μπορούν να παίζουν σκάκι σε πραγματική σκακιέρα (όχι σε εικονική) αν και βρίσκονται μακριά ο ένας από τον άλλον.

Ο «αόρατος» παίκτης

Ο κάθε παίκτης κάθεται μπροστά σε μια σκακιέρα με τα δικά του πιόνια αλλά και αυτά του αντιπάλου του στημένα κανονικά πάνω σε αυτή. Οταν κάποιος παίκτης κάνει μια κίνηση αυτή αυτόματα μεταφέρεται στην σκακιέρα του αντιπάλου του ο οποίος βλέπει τα πιόνια απέναντι του να κινούνται μόνα τους στην σκακιέρα! Ετσι το παιχνίδι ανάμεσα σε δύο άτομα που βρίσκονται μακριά γίνεται πιο ρεαλιστικό και ενδιαφέρον από ότι αν έπαιζαν μέσω Internet.

Την τεχνολογία ανέπτυξε ένας 23χρονος φοιτητής ο οποίος διατηρεί προς το παρόν την ανωνυμία του και το μόνο που γνωρίζουμε για αυτόν είναι το όνομα (FunGrowRoghtNow12) με το οποίο κάνει αναρτήσεις στο διαδίκτυο. O ερευνητής δεν έχει αποκαλύψει ακόμη στοιχεία για την τεχνολογία που ανέπτυξε. Εχει ωστόσο γίνει γνωστό είναι ότι οι σκακιέρες των δύο παικτών πρέπει να είναι τοποθετημένες πάνω σε μια ηλεκτρομαγνητική επιφάνεια η οποία απαιτείται για την κίνηση των πιονιών του απομακρυσμένου παίκτη.

Αναμένονται τα μυστικά της σκακιέρας


Ο ερευνητής ονόμασε την τεχνολογία του Wireless Arduino Powered Chess και την ανέπτυξε στο πλαίσιο μιας εργασίας για το πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτά. Οπως έκανε γνωστό θα ενημερώσει πρώτα τους καθηγητές του για την τεχνολογία που ανέπτυξε και την επόμενη εβδομάδα θα δώσει στην δημοσιότητα στοιχεία για αυτήν. Το βίντεο που έχει αναρτήσει ο νεαρός ερευνητής στο διαδίκτυο, στο οποίο δύο άτομα παίζουν σκάκι από μακριά με αυτό το σύστημα, έχει συγκεντρώσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο με το «μαγικό» σκάκι
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!