Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Αντίγραφο του Ταζ Μαχάλ στο Ντουμπάι

 Το Taj Arabia, όπως θα ονομάζεται η ρέπλικα του Ταζ Μαχάλ στο Ντουμπάι, θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το αυθεντικό, ενώ το κόστος του να αναμένεται να αγγίξει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων!

Το Taj Arabia θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2014 και είναι μέρος ενός μεγαλύτερου έργου, μιας σύγχρονης «Πόλης των Θαυμάτων» που προβλέπεται μεταξύ άλλων να περιλαμβάνει αντίγραφα από τον Πύργο του Άιφελ, τις Πυραμίδες της Αιγύπτου, το Σινικό Τείχος και άλλα διάσημα μνημεία.


 «Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που θα περιλαμβάνει διάφορες εγκαταστάσεις οι οποίες θα αναδεικνύουν την ομορφιά της ζωής, την αγάπη και τον έρωτα. Ευελπιστούμε να γίνει η… πόλη των νεονύμφων και ένας προορισμός για τα νιόπαντρα ζευγάρια του κόσμου», δήλωσε ο υπεύθυνος της κατασκευής κ. Arun Mehra.

 Αξίζει να σημειώσουμε ότι το αυθεντικό Taj Mahal κατασκευάστηκε στις όχθες του ινδικού ποταμού Γιούμα από τον Μογγόλο αυτοκράτορα Σαχ Γιαχάν Α’, το 17ο αιώνα, στη μνήμη της συζύγου του και σήμερα είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!