Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Ο «κύκλος της ζωής και της χαράς»!

 
Αρχικά προοριζόταν μόνο για να το βλέπουν οι τουρίστες, συμβολίζοντας από τη μία την ένωση του ουρανού και της γης και αναδεικνύοντας από την άλλη την έννοια «tianyuandifang», δηλαδή τον «Κύκλο της Ζωής».

Το τεράστιο μεταλλικό γλυπτό σε σχήμα κύκλου, το ύψος του οποίου ξεπερνά κατά πολύ ένα κτίριο 50 ορόφων, εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από χάλυβα 3.000 και πλέον τόνων και διαμέτρου 157 μέτρων, που κατασκευάστηκε στην αναπτυσσόμενη πόλη Φουσούν της Κίνας, δεν αποτελεί πια μόνο ένα εντυπωσιακό δείγμα αστικής αρχιτεκτονικής τοπίου.

 Είναι πλέον το σημείο εκκίνησης για την αστική περιπέτεια και τη διασκέδαση εντός των τειχών, καθώς σχοινιά αναρρίχησης αλλά και πλατφόρμες για bungee jumping τοποθετήθηκαν στο εσωτερικό του προκειμένου να προσφέρουν ατελείωτες στιγμές παιχνιδιού και χαράς.

 Ο κ. Xia Hongjun, υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, λέει σχετικά: «Πρόκειται για μια πρωτοπόρα κατασκευή και θέλουμε οι ντόπιοι αλλά και οι ξένοι να τη χαρούν όσο περισσότερο γίνεται και να μην την κοιτάζουν μόνο από μακριά… Επιθυμία όλων είναι να γίνει τόπος συνάντησης των κατοίκων για παιχνίδι και διασκέδαση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!