Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

1001+Friends : Blog Archives - Κατάλογος Ιουνίου


Οι καταχωρίσεις που ακολουθούν ειναι για τον μήνα Ιούνιο και περλαμβάνουν άρθρα που ανήκουν στο Blog : 1001+Friends με ταξινόμηση ημερομηνίας ετσι ώστε τα παλαιότερα άρθρα να ξεκινούν απο το τέλος και τα πιό πρόσφατα απο την αρχή.

June 2012

Το μεταναστευτικό κύμα του 1900

 
450.000 πέρασαν τον Ατλαντικό

Την πρώτη δεκαετία του 20ού αιώνα κάπου 167.000 Ελληνες είχαν φτάσει στις ΗΠΑ και μέχρι το 1920 ο αριθμός των μεταναστών είχε ανέλθει σε 450.000 ψυχές που είχαν διασχίσει τον Ατλαντικό προερχόμενοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Συνήθως οι Ελληνες τότε εργάζονταν ως ανθρακωρύχοι, στους σιδηροδρόμους και σε βιομηχανίες. Ηταν αναγκασμένοι να μένουν πολλοί μαζί, μέσα σε ένα μικρό διαμέρισμα, με μεγάλες στερήσεις.
Είχαν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη τροφής, τη φυματίωση, αλλά επιπροσθέτως και την εχθρική αντιμετώπιση της κοινωνίας.

Μετανάστες, Πολυπολιτισμικότητα και Ξενοφοβία

Γράφει ο Γιώργος Στάμκος

Η Ελλάδα αλλάζει. Από χώρα αποστολής μεταναστών μετατρέπεται τα τελευταία χρόνια σε αποδέκτη ενός πρωτοφανούς μεταναστευτικού κύματος..........
Αυτή η πλημμυρίδα ανθρώπων, που νόμιμα ή παράνομα κατέφθασαν στη χώρα μας αναζητώντας καλύτερη ζωή, αναμένεται να επηρεάσει μακροπρόθεσμα τη φυσιογνωμία της. Ήδη η εθνικά ομοιογενής Ελλάδα αρχίζει να μεταμορφώνεται σε πολυεθνική και πολυπολιτισμική κοινωνία.

Δεν υπάρχει φυλή, εθνικότητα και πολιτιστική κοινότητα του πλανήτη μας, που να μην έχει στείλει επαρκή αριθμό εκπροσώπων της στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός αυτό συνιστά μια ιστορική εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας η οποία, από προϊόν «εθνικής μονοκαλλιέργειας», μετατρέπεται σταδιακά σε πολύχρωμο και πολυπολιτισμικό «λιβάδι». Αλλά αυτή η μετάβαση δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για μια χώρα που οικοδομήθηκε πάνω στο «ιδανικό» της εθνικής ομοιογένειας.

Η Απόβαση, Μνημείο για τη μεταναστεύουσα ανθρωπότητα

Το εργο Η Απόβαση Σαλπάρει" διά χειρός Κώστα Βαρώτσου....
Σε έργο τέχνης μετουσίωσε μια τραγική στιγμή τόσο για την Αλβανία όσο και για το φαινόμενο της μετανάστευσης.
Το φοβερό ναυάγιο του αλβανικού πλοίου «Kater i Radës» στα στενά του Οτράντο (όταν εμβολίστηκε από ένα ιταλικό πλοίο) με θύματα δεκάδες Αλβανούς μετανάστες που αναζητούσαν απλά μια καλύτερη ζωή κι ένα μέλλον για τα παιδιά τους έγινε έμπνευση για το διεθνούς φήμης γλύπτη Κώστα Βαρώτσο, ο οποίος μετέτρεψε το κουφάρι του πλοίου σε μνημείο.

Θανατηφόρο υπερβακτήριο εντοπίστηκε στο Νότιο Πόλο

Ένα θανατηφόρο σουπερ-βακτήριο εντόπισαν επιστήμονες σε μια από τις πιο δύσκολες για την ανάπτυξη τέτοιων παθογόνων οργανισμών περιοχή της Γης, στο Ανταρκτική, και τώρα εκφράζουν φόβους για την μετάδοσή του.

Ουσιαστικά, αυτό που οι επιστήμονες θεωρούσαν αναπόφευκτο έγινε πραγματικότητα. Η υπερβολική χρήση και κατάχρηση των αντιβιοτικών έχει οδηγήσει πλέον στην δημιουργία υπερβακτηρίων τα οποία είναι ανίκητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το βακτήριο που εντόπισαν πρόσφατα οι επιστήμονες στο Νότιο Πόλο, όπου επικρατούν συνθήκες εξαιρετικά δυσχερείς για την ανάπτυξη τέτοιων οργανισμών.
Παρόλα αυτά, το μεταλλαγμένο βακτήριο φαίνεται πως μεταφέρθηκε από τον άνθρωπο και τώρα απειλεί ευαίσθητα οικοσυστήματα, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο αν δραπετεύσει από εκεί…

Σύννεφο μανιτάρι πάνω από το Πεκίνο

Το εντυπωσιακό σύννεφο που μοιάζει με μανιτάρι - και που προμήνυε μεγάλη καταιγίδα -  εμφανίστηκε την προηγούμενη Πέμπτη πάνω από το Πεκίνο.
Δείτε το αεροπλάνο μπροστά για να καταλάβετε το μέγεθος του!
Το σύννεφο χρειάστηκε πάνω από 70 λεπτά για να σχηματιστεί.....

Αντανακλάσεις - Πυροτεχνήματα στο νερό

 Fireworks on the water....

Ειδική κάμερα τον βοηθά να θυμάται

 Ο Jacob Tudor, 9 ετών, από το Bolton του Greater Manchester πάσχει από μη εγχειρήσιμο καρκίνο στον εγκέφαλο και χρησιμοποιεί μια ειδική κάμερα, που τον βοηθά να θυμάται όσα έχει κάνει κάθε μέρα.

Το Stair Rover δεν «κολλάει» στα σκαλιά (Video)


To skate απ' το μέλλον...
Skate υπάρχουν πάρα πολλά. Σε κάθε τύπο, χρώμα, γεύση και άρωμα... Πόσοι skaters όμως μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν κάτι τόσο ξεχωριστό όσο η τελευταία δημιουργία του Po-Chih Lai;

Δολοφονούν τους αλμπίνους για τελετές


Πιστεύουν ότι τα όργανά τους έχουν υπερφυσικές ιδιότητες
Μία βουλευτίνα η οποία εκπροσωπεί τη μειονότητα των Αλμπίνων στην Τανζανία, ξέσπασε σε λυγμούς αγορεύοντας υπερασπιζόμενη τα μέλη της ομάδας των ανθρώπων που πάσχουν από αλφισμό, επισημαίνοντας ότι «υφίστανται απηνή καταδίωξη, για να γίνουν στο τέλος θύματα ανθρωποκτονίας με τελετουργικά χαρακτηριστικά».

Δείπνο στον ουρανό για τολμηρούς

 Το εναέριο εστιατόριο βρίσκεται 50 μέτρα πάνω από το έδαφος με τη βοήθεια ενός γερανού και μπορεί να φιλοξενήσει 22 άτομα, έναν σεφ και σερβιτόρους.

Βρέθηκαν απολιθώματα ηλικίας 585 εκατ.χρόνων


Μετατίθεται κατά 30 εκατ. χρόνια στο παρελθόν η εμφάνιση ζωικών οργανισμών.
Καναδοί επιστήμονες ανακάλυψαν ίχνη πρωτόγονων ζώων που έζησαν πριν από 585 εκατομμύρια χρόνια, γεγονός που μεταθέτει κατά 30 εκατ. χρόνια πίσω στο παρελθόν την ημερομηνία εμφάνισης των ζωικών οργανισμών.

Tο σπίτι των οστών της Αυστρίας

Φιλοξενεί περισσότερα από 1.200 κρανία...
Το «Σπίτι των Οστών» ή «Beinhaus» φιλοξενεί 1.200 περίπου κρανία και βρίσκεται στο Hallstatt της Αυστρίας.

Tα πιο χαριτωμένα - και βρωμερά - αυγά

Έτσι γεννιούνται οι βρομούσες....
Στο ζωικό βασίλειο τα φαινόμενα απατούν και ενώ αυτά τα αυγά φαίνονται χαριτωμένα και χαμογελαστά, στη πραγματικότητα κρύβουν μια… βρωμερή έκπληξη.

Tα δέκα φυσικά θαύματα του πλανήτη μας(Video)

Γιατί ταλέντο δεν έχει μόνο ο άνθρωπος, αλλά και η φύση!
Σύμφωνα με το μύθο, ο Αντίπατρος ο Σιδώνιος επισκέφθηκε όλα τα μνημεία της αρχαιότητας και συνέταξε τον κατάλογο με τα επτά θαύματα του κόσμου. Από τη πυραμίδα της Γκίζας μέχρι και τον Κολοσσό της Ρόδου, όλα αυτά τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα αποδεικνύουν το μεγαλείο της ανθρώπινης τέχνης.

Δακτυλικά αποτυπώματα για το καλό της άγριας ζωής

Φωτογραφίες με τα ζώα να «βουτούν» στο μελάνι....

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Η καμηλοπάρδαλη είδε πισίνα και… μπήκε

Δροσιστική βουτιά!
Ο Monduli συνηθίζει να βουτά στην πισίνα του Kilimanjaro Golf and Wildlife Estate στην Τανζανία κι ας είναι… καμηλοπάρδαλη!

Ένας τοίχος γεμάτος μουσική


Εκατομμύρια καλλιτεχνών ταξινομημένοι κατά είδος για να τους ανακαλύψετε και να ακούσετε μια playlist για ώρες και να δείτε βίντεο κλιπ δωρεάν. Η ιστοσελίδα Uwall.tv είναι δημιουργία του Αργεντινού Sebastian Vaggi.

Το Uwall.tv σας επιτρέπει να ψάξετε το YouTube ανά καλλιτέχνη, τραγούδι ή μουσικό είδος. Απλά διαλέξτε έναν καλλιτέχνη ή συγκρότημα από το thumbnail στη σελίδα, ή πληκτρολογήστε το όνομα του καλλιτέχνη της αρεσκείας σας στο search.

Aπολογισμός μιας σχέσης ζωής

Αξίζει να διαβάσετε αυτό το άθρο απο την Daily Mail, για να πάρετε θάρρος όταν ερθει η στιγμή του αποχωρισμού...!! 
Φωτογραφίες του Toby και του τετράποδου Finn που έζησαν αχώριστοι

Φωτογραφίζοντας τα αστέρια στην Αυστραλία

 Η απίστευτη τεχνική ενός ερασιτέχνη φωτογράφου

Πώς είναι η τρύπα που αφήνει πίσω της μια ατομική βόμβα;

Γνωρίζουμε όλοι μας το νέφος από μια πυρηνική έκρηξη, αλλά πώς γίνεται μια υπόγεια έκρηξη;
Σήμερα, όλες οι δοκιμές ατομικών εκρήξεων γίνονται βαθιά μέσα στο έδαφος. Ο λόγος είναι ότι θέλουν να εμποδίσουν τη διαρροή ραδιενεργού υλικού στην ατμόσφαιρα.

Γι’ αυτό, πριν γίνει η ανατίναξη της ατομικής βόμβας σκάβουν ένα φρέαρ βάθους 200-800 μέτρων. Στον πυθμένα του φρέατος δημιουργούν μια κάμαρα με επιφάνεια 2-3 μ2. Στην κάμαρα αυτή τοποθετούν την ατομική βόμβα. Ταυτόχρονα τοποθετούνται όλα τα όργανα μέτρησης για την παρακολούθηση της έκρηξης μέσα σ’ ένα γερό δοχείο επενδυμένο με μόλυβδο που βρίσκεται στο εσωτερικό του φρέατος. Στο τέλος γεμίζουν πλήρως το φρέαρ με πέτρες και αμμοχάλικο.

Φωτογραφίες τοπίων ... στα δυο

"Two Halves" (Δύο Μισά) ονομάζεται η σειρά φωτογραφιών του Jeronimo Fantini στις οποίες κάθε τετράγωνη λήψη χωρίζεται στη μέση από τον ορίζοντα.

Η έκλειψη του Ήλιου από τον Δία

Στην φωτογραφία που είναι τραβηγμένη από το διαστημόπλοιο Γαλιλαίος βλέπουμε μια έκλειψη Ηλίου από τον Δία. Το καταπληκτικό στην φωτογραφία είναι πως διακρίνονται και τα δαχτυλίδια του Δία, που ανακαλύφθηκαν μόλις το 1979 από το Βόγιατζερ 1 που περνούσε κοντά από τον Δία.

"See you later", είπε ο αλιγάτορας

Το τραγούδι του 1956 έλεγε "See you later, Alligator", αλλά μάλλον στην προκειμένη περίπτωση πρέπει ο αλιγάτορας να το πει...

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Τα 100 πρόσωπα του Θιβέτ (Slideshow)

Δείτε το Slideshow της  Katarina Stefanović που περιέχει 90 Φωτογραφίες απο το Θιβέτ...
Hundred faces of Tibet By Katarina Stefanović 90 photos / Places

Η αυξημένη τεστοστερόνη μας κάνει περισσότερο… εγωκεντρικούς

Η ορμόνη τεστοστερόνη κάνει τους ανθρώπους να είναι λιγότερο συνεργάσιμοι και περισσότερο εγωκεντρικοί, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου UCL τουΛονδίνου. Οι επιστήμονες παρατήρησαν 17 ζευγάρια εθελοντριών, τις οποίες έβαλαν να
συνεργασθούν και να συναποφασίσουν.
Την πρώτη φορά τους είχαν χορηγήσει τεστοστερόνη, ενώ τη δεύτερη ψευδοφάρμακο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συνεργασία απέδιδε, όταν οι εθελόντριες είχαν λάβει μόνο ψευδοφάρμακο.

Αλλά όταν είχαν λάβει συμπλήρωμα τεστοστερόνης, το όφελος της συνεργασίας μειωνόταν δραματικά. Συγκεκριμένα, τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης σχετίζονταν με τις εθελόντριες που συμπεριφέρονταν εγωκεντρικά και αποφάσιζαν υπέρ της δικής τους επιλογής αντί της συνεργάτιδός τους στην ομάδα.

Το βιολογικό GPS προσανατολίζει τα ζώα

Διάφορα ζώα όπως πουλιά, χελώνες, μαλάκια, νυχτερίδες, καρχαρίες και σαύρες έχουν μια ευαίσθητη μαγνητική αίσθηση, τη χρήση και τη λειτουργία της οποίας δεν γνωρίζουν ακόμη με ακρίβεια οι ερευνητές.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να εξακριβώσουν την ύπαρξη τριών τύπων οργάνων μαγνητικών αισθήσεων που έχουν ιδιότητες παρόμοιες με εκείνες της πυξίδας ή του GPS και βασίζονται σε κρυπτοχρώματα, μαγνητίτη και ηλεκτρική επαγωγή.
 

Σπάνιος ρινόκερος γεννήθηκε στη Σουμάτρα

Είναι είδος υπό εξαφάνιση - ο τέταρτος που γεννιέται μέσα σε 100 χρόνια

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Σαντορίνι - Santorini The best Island in Greece (Video)

Σαντορίνι ενα απο τα ομορφότερα Νησιά του Αιγαίου....

Ενα κομμάτι απο την Ελλάδα - A Piece of Greece (Video Timelapse)

Kαινούριο Timelapse Video Καταπληκτικό....

Αυτή ειναι η Ελλάδα - This is Greece 2012 (Video)

Καταπληκτικό Video.....

Ο ναρκισσισμός βλάπτει σοβαρά την ανδρική υγεία

Είναι γνωστό ότι ο ναρκισσισμός δεν κάνει καλό στις σχέσεις. Τώρα αποδεικνύεται ότι είναι επίσης επιβλαβής για την υγεία, τουλάχιστον των ανδρών. Μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που επιδεικνύουν αρνητικές ναρκισσιστικές τάσεις εμφανίζουν υψηλά επίπεδα της ορμόνης του στρες κορτιζόλης με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν αυξημένο
 …κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.Ο κίνδυνος φαίνεται μάλιστα να είναι ανάλογος της «έντασης» του φαινομένου: όσο πιο έντονες είναι οι ναρκισσιστικές τάσεις ενός άνδρα, τόσο περισσότερο αυξημένη είναι η έκκριση κορτιζόλης ως αντίδραση ακόμη και σε συνηθισμένες, καθημερινές καταστάσεις. Αντιθέτως οι γυναίκες δεν παρουσιάζουν αντίστοιχα προβλήματα.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ποια είναι η προέλευση των ονομάτων των ηπείρων;

Όλοι γνωρίζουμε τα ονόματα των ηπείρων του πλανήτη μας. Ξέρουμε όμως πώς προέκυψαν;
Δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση να βρούμε πώς προήλθαν τα ονόματα των ηπείρων του κόσμου, και για κάποιες ηπείρους η ακριβής εξήγηση είναι άγνωστη.
Το όνομα Ευρώπη είναι συνδεδεμένο -από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας- με την πριγκήπισσα Ευρώπη που, σύμφωνα με τη μυθολογία, την είχε απαγάγει ο Δίας.
Ωστόσο, νεότερες έρευνες δείχνουν πως η λέξη αυτή προέρχεται από τη σημιτική λέξη ereb/ερεμπ, δηλαδή, «χώρα της εσπέρας/εσπερία».

Δαμάζοντας τα... σκουπίδια


Οι surfers «χάνονται» στον κίτρινο αφρό.....
Τα σκουπίδια και ο κίτρινος αφρός τους δεν εμπόδισαν τρεις παράτολμους surfers από τη Νέα Ζηλανδία να πάρουν τις σανίδες τους και να πέσουν στα κύματα.

Το κίτρινο χρώμα του αφρού οφείλεται σε μία πλημμύρα που «έβγαλε» σκουπίδια και συντρίμμια του δρόμου στη θάλασσα.

Ο 30χρονος φωτογράφος Chris Garden τράβηξε τις φωτογραφίες ενώ οδηγούσε στις ακτές Karitane και δήλωσε ότι ο αφρός έφτανε τα 100 μέτρα κατά μήκος της παραλίας,

Καβγάς για το… βραδινό στη ζούγκλα

Μια τίγρη από το Rajasthan στην India έγινε δικαιολογημένα έξαλλη όταν πήγαν να της αρπάξουν το γεύμα της.

Το άγριο ζώο είχε σκοτώσει μία αντιλόπη και όλα ήταν έτοιμα για να απολαύσει το βραδινό της, μέχρι που εμφανίστηκε ένας τίγρης που θέλησε να κλέψει τη λιχουδιά.

Το θηλυκό αιλουροειδές ήξερε ότι παίζει με τη φωτιά όταν αποφάσισε να πάρει εκδίκηση από το αρσενικό, αλλά τίποτε δεν το σταμάτησε από το να κερδίσει τη «μάχη».

Η πιο ολισθηρή επιφάνεια του κόσμου


Επιστήμονες στις ΗΠΑ δημιούργησαν την πιο ολισθηρή... επιφάνεια που έχει ποτέ επιτευχθεί. Το επίτευγμα, μπορεί να αξιοποιηθεί σε ποικίλες εφαρμογές, όπως στο «τέλειο» αντικολλητικό τηγάνι, σε τζάμια που αυτοκαθαρίζονται, σε ρούχα που δεν μουσκεύουν από τη βροχή, ακόμα και σε τοίχους που δεν θα «σηκώνουν» γκράφιτι, καθώς κανένα υγρό (λάδι, νερό, αίμα κ.α.), αλλά και πολλά στερεά, δεν μπορούν να σταθούν πάνω στο νέο υλικό. 

Στο παρελθόν είχαν αναπτυχθεί και άλλα υδρόφοβα (υδραπωθητικά) υλικά, που μιμούνταν κυρίως τα ολισθηρά φύλλα του λωτού, αλλά ποτέ έως τώρα δεν είχε καταστεί κάτι τέτοιο δυνατό σε αυτό το βαθμό με πιο πολύπλοκα υγρά, πέρα από το νερό.

Ίσως σύντομα μπορούμε να κάνουμε ότι και ο Κιανού Ριβς στο Matrix


Μια έρευνα βγαλμένη κυριολεκτικά από ταινία επιστημονικής φαντασίας δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Science. Διεθνής ομάδα ερευνητών υποστηρίζει ότι με χρήση λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI) μπορούν να εμφυτεύονται στον εγκέφαλο γνώσεις αλλά και δεξιότητες.

Δεν αποκλείεται λοιπόν στο κοντινό μέλλον να μπορούμε να μαθαίνουμε μέσα σε λίγη ώρα και ενώ κοιμόμαστε ξένες γλώσσες, πολεμικές τέχνες, να πιλοτάρουμε αεροσκάφη και οτιδήποτε άλλο επιθυμούμε. Θα γίνει δηλαδή πραγματικότητα όσα παρακολουθούσαμε στο Matrix όπου οι ήρωες της ταινίας έκαναν download στον εγκέφαλο τους γνώσεις και δεξιότητες μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Αυτόματη μάθηση μέσω μαγνητικής τομογραφίας (fMRI)!


Όλοι γνωρίζουμε ότι τα αγαθά κόποις κτώνται, και το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τη μάθηση. Φαντάζεστε να ξυπνούσαμε ένα πρωί και να γνωρίζαμε όλη την ύλη των εξετάσεων, πώς να παίζουμε κιθάρα και να μαγειρεύουμε κινέζικο χωρίς καμία απολύτως προσπάθεια;
Κάτι που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας, ενδέχεται να δούμε σύντομα να γίνεται πράξη…

Σημαντικό ευρημα για τη μυική ενδυνάμωση απο Ελληνίδα Ερευνήτρια


Μια νέα επιστημονική έρευνα, υπό Ελληνίδα ερευνήτρια στη Γαλλία, έρχεται να ρίξει φως στο βιολογικό μηχανισμό που επιτρέπει στους μύες να διογκώνονται όσο πιο πολύ γυμνάζονται.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Αθανασία Σωτηροπούλου του ιατρικού ερευνητικού ινστιτούτου INSERM και του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας, καθώς και του πανεπιστημίου «Ντεκάρτ» του Παρισιού, μελέτησαν τον τρόπο που τα μυϊκά κύτταρα «μεταφράζουν» σε έξτρα όγκο την άρση βαρών και τις άλλες ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα

 Βαδίζοντας με το γαϊδουράκι προς το φως, μέσα στο δάσος, Τύρναβος, 1967

Οι φάλαινες του... Αιγαίου

 Η πτεροφάλαινα είναι η μεγαλύτερη φάλαινα που παρατηρείται στην Ελλάδα. Τέτοια εποχή μάλιστα η παρουσία της είναι σταθερή στο Βόρειο Ιόνιο. Έχει μήκος, κατά μέσο όρο, 20 μέτρα και απαντάται στα πελάγη, κυρίως σε βάθη άνω των 2.000 μέτρων.

17 κόλπα που δεν ξέρετε ότι κάνει το σώμα σας

Η φύση πάντα προνοεί...

Τα χρυσά άλογα του Τουρκμενιστάν

Ονομάζονται "Akhal-Teke" και είναι μια ράτσα αλόγων που εκτρέφονται στο Τουρκμενιστάν.
Είναι γρήγορα και αντέχουν σε μακριές πορείες.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Τα emoticons τριανταρίζουν

Πώς γεννήθηκαν οι δημοφιλείς «φατσούλες»;
Πόσων ετών είναι τα emoticons; Μπορεί να σας φανεί παράξενο, αλλά κλείνουν τα 30! Πριν από ακριβώς 30 χρόνια, το Σεπτέμβριο του 1982, ο καθηγητής Σκοτ Φολμαν του Carnegie Mellon University, στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, αναζητούσε έναν τρόπο για να εκφράζει συναισθήματα με τα σύμβολα που περιλαμβάνει ένα κοινό πληκτρολόγιο.

Κτίριο με χορευτικές ανησυχίες


Δείτε και πώς το κατάφεραν......

Μίνι βάρκα που λειτουργεί ως υποβρύχιο

Πλέον, οι λάτρεις της περιπέτειας μπορούν να πραγματοποιήσουν ένα υποβρύχιο εξερευνητικό ταξίδι χωρίς να βραχούν και χωρίς να χρειάζεται να μάθουν να κυβερνούν υποβρύχιο.

Η Raonhaje, εταιρεία της Νότιας Κορέας, έχει δημιουργήσει ένα υποβρύχιο του οποίου ο χειρισμός δεν απαιτεί εκμάθηση.

Το υποβρύχιο, που ονομάζεται «EGO», είναι στην πραγματικότητα μια αναποδογυρισμένη βάρκα!

Στην Αφροδίτη υπάρχει ζωή (Video)

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Solar System Research magazine  (Ηλιακό Σύστημα Έρευνας)  αναφέρει ότι  διάφορα αντικείμενα που μοιάζουν μεζωντανά όντα εντοπίστηκαν στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν  από ένανρωσικό σκάφος το 1982 κατά τη διάρκεια αποστολής στην Αφροδίτη.Ο Leonid Ksanfomaliti της Space Research Institute της Ακαδημίας της ΡωσίαςΕπιστημών δημοσίευσε έρευνα στην οποία αναλύθηκαν οι φωτογραφίες από την αποστολή Venus 13 το 1982.

“Βουτιά θανάτου” κομήτη στον ήλιο

Για πρώτη φορά οι αστρονόμοι παρακολούθησαν έναν κομήτη να διαλύεται, καθώς ”βούτηξε” στην καυτή ατμόσφαιρα του Ήλιου. Τέτοια φαινόμενα είναι συνηθισμένα, όμως ποτέ έως τώρα δεν είχαν βιντεοσκοπηθεί με λεπτομέρεια, πράγμα που μπορεί να δώσει στους επιστήμονες νέα στοιχεία τόσο για τη σύσταση των κομητών, όσο και τις άγνωστες ιδιότητες του ανώτερου στρώματος της ηλιακής ατμόσφαιρας, του λεγόμενου και ηλιακού στέμματος.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι ερευνητές του Προωθημένου Τεχνολογικού Κέντρου της Λόκχιντ Μάρτιν στην Καλιφόρνια, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Science”, ανέφεραν ότι ο κομήτης ανήκε στην κατηγορία της λεγόμενης ”οικογένειας Κρόιτς”. Πρόκειται για μια ομάδα κομητών που περνά, κατά τακτικά χρονικά διαστήματα, επικίνδυνα κοντά στον ήλιο.

Χαρτογραφήθηκε οροσειρά κάτω από τον Ατλαντικό ωκεανό

Ομάδα ερευνητών του ωκεανογραφικού ινστιτούτου Scripps χαρτογράφησε στο νότιο Ατλαντικό ωκεανό σχεδόν 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Νότιας Αφρικής υποθαλάσσια οροσειρά που έως τώρα ήταν γνωστή μόνο από δορυφορικές μετρήσεις και αναλύσεις.

Το ψηλότερο βουνό της οροσειράς υψώνεται 4.500 μέτρα πάνω από τον πυθμένα της θάλασσας.
Η χαρτογραφηθείσα περιοχή διακρίνεται για τα πολύ απόκρημνα υποθαλάσσια βουνά της και τις επίπεδες κορυφές της. Είναι πολλοί οι λόγοι που οι υποθαλάσσιες οροσειρές προκαλούν το ενδιαφέρον των ερευνητών.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!