Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

H πρώτευουσα του Καμασούτρα

Το Χατζουράχο είναι ένα μικρό τουριστικό χωριό  στην Ινδία με πολλούς ναούς ,το οποίο έχει μια ιδιαιτερότητα: είναι παγκοσμίως διάσημο για τα ερωτικά γλυπτά του!

1001+Friends : Blog Archives - Κατάλογος Οκτωβρίου

Οι καταχωρίσεις που ακολουθούν ειναι για τον μήνα Οκτώβριο και περλαμβάνουν άρθρα που ανήκουν στο Blog : 1001+Friends με ταξινόμηση ημερομηνίας ετσι ώστε τα παλαιότερα άρθρα να ξεκινούν απο το τέλος και τα πιό πρόσφατα απο την αρχή.
  

October 2012

Ο «κύκλος της ζωής και της χαράς»!

 
Αρχικά προοριζόταν μόνο για να το βλέπουν οι τουρίστες, συμβολίζοντας από τη μία την ένωση του ουρανού και της γης και αναδεικνύοντας από την άλλη την έννοια «tianyuandifang», δηλαδή τον «Κύκλο της Ζωής».

Αντίγραφο του Ταζ Μαχάλ στο Ντουμπάι

 Το Taj Arabia, όπως θα ονομάζεται η ρέπλικα του Ταζ Μαχάλ στο Ντουμπάι, θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το αυθεντικό, ενώ το κόστος του να αναμένεται να αγγίξει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων!

Το Taj Arabia θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2014 και είναι μέρος ενός μεγαλύτερου έργου, μιας σύγχρονης «Πόλης των Θαυμάτων» που προβλέπεται μεταξύ άλλων να περιλαμβάνει αντίγραφα από τον Πύργο του Άιφελ, τις Πυραμίδες της Αιγύπτου, το Σινικό Τείχος και άλλα διάσημα μνημεία.

Ο ατελείωτος καθρέφτης


Πλησίασε το παράξενο εξάγωνο κουτί που μοιάζει με καθρέφτη, κοίταξε μέσα από το παραθυράκι και θα νιώσεις σαν να είσαι μπροστά από ένα ψυχεδελικό Τardis.

Πρόκειται για ένα ακόμη έργο της Yayoi Kusama που προκαλεί... ίλιγγο γιατί σου δίνει την αίσθηση χιλιάδων μικρών καθρεφτών σε σχήμα διαμαντιού που φτάνουν μέχρι το άπειρο!! 

 Το έργο έχει τον τίτλο «Infinity Mirror Room – Love Forever», πρόκειται να βγει σε δημοπρασία από τον Οίκο Christie’s του Λονδίνου την Παρασκευή μαζί με άλλα έργα της Kusama και αναμένεται να πωληθεί έως και 350.000 λίρες!

Το... κουτί δίνει στον θεατή την αίσθηση της προοπτικής στο άπειρο καθώς κοιτάς προς μερικά μικρά παραθυράκια που δημιουργούν αντανακλάσεις σε διαφορετικά σχήματα και χρώματα. Τον Νοέμβριο του 2008, το Christie’s Νέας Υόρκης πούλησε ένα έργο της 83χρονης (!) καλλιτέχνιδας έναντι 3,1 εκατ. λιρών – ποσό ρεκόρ για έργο εν ζωή καλλιτέχνη! 


Από πού πήραν τα ονόματά τους τα ελληνικά νησιά;



Ξέρατε ότι ο Νάξος ήταν ο θρυλικός ηγεμόνας των πρώτων αποίκων του ομώνυμου νησιού; Το ίδιο ήταν και ο Πάρος, για την Πάρο, ο Θάσος για την Θάσο, ο Ζάκυνθος για την Ζάκυνθο και ο Κέφαλος για την Κεφαλονιά. 

Γνωρίζατε ότι Κρήτη ονομαζόταν μία από τις νύμφες των Εσπερίδων, που φύλαγαν τα χρυσά μήλα στον κήπο των θεών, στη χώρα του Άτλαντα; Η δε Σύμη ήταν μία άλλη νύμφη, συζύγου του Γλαύκου, πρώτου κάτοικου του νησιού, ενώ ο Φολέγανδρος ήταν γιος του Μίνωα.

10 παράξενες προκαταλήψεις

Πόσο προληπτική είσαι;
Οποιαδήποτε Παρασκευή συμπίπτει με τις 13 ενός μήνα θεωρείται κακότυχη στις Αγγλοσαξονικές, Γαλλικές, Γερμανικές και Πορτογαλικές περιοχές του κόσμου. Παρόμοιες δεισιδαιμονίες υπάρχουν και σε άλλες παραδόσεις: στην Ελλάδα και την Ισπανία, για παράδειγμα, το ρόλο αυτό έχει η "Τρίτη και 13".

Ο φόβος της Παρασκευής και 13 ονομάζεται στα αγγλικά paraskavedekatriaphobia (μία λέξη που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις Παρασκευή, δεκατρείς και φοβία) και είναι ειδική μορφή της τρισκαιδεκαφοβίας . Η λέξη μπορεί να ευρεθεί επίσης ως paraskevidekatriaphobia (παρασκευηδεκατριαφοβία).

Μέλισσες παράγουν χρωματιστό μέλι


Οι μελισσοκόμοι από τη βορειοανατολική Γαλλία ξαφνιάστηκαν όταν οι μέλισσες τους άρχισαν να παράγουν πρασινωπό μέλι. 

Οι Γάλλοι μελισσοκόμοι στην πόλη Ribeauville απόρησαν -και με το δίκιο τους οι άνθρωποι!- όταν είδαν ότι οι μέλισσές τους παρήγαγαν μπλε, πράσινο και κόκκινο μέλι αυτό το καλοκαίρι!


«Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο έγινε αυτό. Το χρώμα στο μέλι το ξέρουμε πολύ καλά και όταν είδαμε αυτή την αλλαγή αρχίσαμε, φυσικά, να ανησυχούμε και να αναζητάμε την αιτία», αναφέρουν στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde».

Το «πλαστικό» φαγητό μειώνει το IQ

Τα παιδιά που καταναλώνουν συχνά πλαστικό φαγητό έχουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης σε μεγαλύτερη ηλικία συγκριτικά με άλλα που καταναλώνουν φαγητό από φρέσκα υλικά, υποστηρίζει τώρα νέα μελέτη.

Ευφυία στο… πιάτο

Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Γκόλντσμιθς, εξέτασαν τις περιπτώσεις 4.000 παιδιών από τη Σκώτια ηλικίας από τριών έως πέντε ετών σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες – πόσο συχνά δηλαδή έτρωγαν έτοιμο ή σπιτικό φαγητό.

Η Φυλή Χούνζα, και η ανοσία τους στον καρκίνο

Οι μακρινοί απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.....
 

Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το φαινόμενο αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες. Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και μελέτησε τη διατροφή των Χούνζα.
 

 Με έκπληξη διαπίστωσαν, ότι οι Χούνζα τρώνε πολλά βερίκοκα και τα κουκούτσια επίσης.... από τα βερίκοκα. 
Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση.
Όταν ένας δυτικός γιατρός επισκέφθηκε τους Χούνζα, του προσέφεραν βερίκοκα και αυτός έφτυνε τα κουκούτσια. Έτσι του είχανε μάθει. Οι Χούνζα έκαναν όλοι έναν μορφασμό αηδίας. Πέταγε το καλύτερο.

10 πράγματα που μπορείς να μάθεις από τους χαρούμενους ανθρώπους

 Παραδέξου το! Κάποιοι άνθρωποι σου σπάνε τα νεύρα. Ενώ όλα γύρω σου είναι χάλια και εσύ είσαι μέσα στη μαυρίλα, αυτοί παραμένουν χαρούμενοι σαν να ζουν σε άλλο κόσμο. Θες να τους μοιάσεις; Δες 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις.

1. Εστίασε στο τώρα

Έχεις δεκάδες πράγματα να κάνεις, να τηλεφωνήσεις στο γραφείο, να μαγειρέψεις, να προλάβεις deadlines, οτιδήποτε. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να τα έχεις όλα στο μυαλό σου συνεχώς και να αγχώνεσαι χωρίς λόγο ούτε να νιώθεις ενοχές αν δεν προλάβεις κάτι. Προσπάθησε να εστιάζεις στο παρόν, σε αυτό που κάνεις τώρα και αφού το τελειώσεις, μετά σκέψου το επόμενο task σου.

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Αποφθέγματα του Ν. Καζαντζάκη

Και ποια είναι η πιο αψηλή εντολή;
Ν' αρνηθείς όλες τις παρηγοριές-θεούς, πατρίδες, ηθικές, αλήθειες - ν' απομείνεις μόνος και ν' αρχίσεις να πλάθεις εσύ, με μοναχά τη δύναμή σου, έναν κόσμο που να μην ντροπιάζει την καρδιά σου... Ποια 'ναι η πιο αντρίκια χαρά; Ν' αναλαβαίνεις την πάσα ευθύνη.

Δεν υπάρχουν ιδέες - υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες - κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τους κουβαλάει.

Ελευτεριά θα πει να μάχεσαι στη γης χωρίς ελπίδα!

Ερχόμαστε απο μία σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μία σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή. Ευθύς ως γεννηθούμε, αρχίζει και η επιστροφή, ταυτόχρονα το ξεκίνημα και ο γυρισμός. Κάθε στιγμή πεθαίνουμε. Γι' αυτό πολλοί διαλάλησαν. Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία.

Η λευτεριά δεν έχει σκοπό. Μήτε βρίσκεται στη γης ετούτη - στη γης ετούτη βρίσκεται μονάχα ο αγώνας για τη λευτεριά.

Οι περίεργοι θάνατοι των αρχαίων Σοφών μας

ΑΙΣΧΥΛΟΣ: Ο θρύλος ισχυρίζεται ότι ένας αετός πέρασε τη φαλάκρα του ποιητή για βράχο, και άφησε να πέσει πάνω στη φαλάκρα του μια χελώνα (έτσι σκοτώνει τις χελώνες ο αετός και μετά τις τρώει). Ο θρύλος προσθέτει ότι κάποιος χρησμός του είχε προειπεί: "Ουράνιον σε βέλος κατακτενεί". Αυτήν την εκδοχή πολλοί δεν την παραδέχονται.

ΑΙΣΩΠΟΣ: Τον Αίσωπο τον έστειλε ο βασιλιάς Κροίσος για να πάρει κάποιον χρησμό από το Μαντείο των Δελφών. Συκοφαντήθηκε όμως από τους παρευρισκόμενους στο μαντείο, ότι έκλεψε την ασημένια φιάλη του Θεού Απόλλωνα. Έτσι καταδικάστηκε να γκρεμιστεί από τους κατοίκους από την κορυφή του Παρνασσού Υάμπεια, πράγμα που έγινε.

ΑΝΑΚΡΕΩΝ: Κι εδώ ο θρύλος δίνει και παίρνει. Λέγεται, λοιπόν ότι ο Ανακρέων σκοτώθηκε από τον Ίππαρχο στην Αθήνα. Εμείς γνωρίζουμε ότι τον Ίππαρχο τον είχε
σκοτώσει πριν από αυτή τη διάδοση ο Αρμόδιος. Άλλος θρύλος για το θάνατο του Ανακρέοντα λέει πως πνίγηκε από μια ρώγα σταφυλιού, αν αυτό δεν είναι σύγχυση με το θάνατο του Σοφοκλή.

Η Αληθινή Ιστορία του Ανθρώπου Δέντρο


Ο Ντίντι είναι  ένας ψαράς ο οποίος ζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην Ινδονησία με τα δύο παιδιά του και την γυναίκα του.  Είναι "μισός δέντρο μισός άνθρωπος" και ζούσε καθημερινά με τον φόβο του θανάτου, από το δέντρο που κατοικεί  στο σώμα του καθώς και για την τυχόν μόλυνση των παιδιών του.

 Έχασε την δουλειά του και για την επιβίωση της οικογένειας του λάμβανε μέρος σε ένα τσίρκο τεράτων.
 

Η μόλυνση ξεκίνησε όταν ήταν έφηβος από ένα ατύχημα  που προκάλεσε κοψίματα στα γόνατα του, ο ιός τότε άρχισε να εξαπλώνετε με την μορφή κονδυλωμάτων σε όλο του το σώμα ενώ στα άκρα του άρχισαν να αναπτύσσονται κλαδιά που έφταναν τα 5 εκατοστά τον χρόνο.


 Το Discovery Channel TV δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ"Half Man Half Tree", part of the "My Shocking Story" με θέμα την ζωή του ψαρά. Ο Δρ Anthony Gaspari, από το Πανεπιστήμιο του Maryland υποστηρίξε μια θεραπεία που θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τη ζωή του.
 

Ζούμε περίεργες και οριακές πολιτικές στιγμές!

Η κυβέρνηση μοιάζει με βουβή ορχήστρα!

Ο μαέστρος (Πρωθυπουργός) κουνά απελπισμένα την μπαγκέτα του αλλά δεν ακούμε καμιά μουσική. Μονάχα η παραφωνία των συγκυβερνούντων κομμάτων μας τρυπάει τα αυτιά. Ο Λαός μουδιασμένος, θυμωμένος και απογοητευμένος περιμένει με αγωνία να ακούσει κάτι, ένα συγκροτημένο σχέδιο, μια ελπιδοφόρα προοπτική, ένα μελωδικό ρέκβιεμ για τα βάσανά του.

Αντί για αυτό, ακούγεται ένα κακόηχο και άναρχο πρελούδιο νέων και ανέλπιδων οικονομικών θυσιών χωρίς τέλος. Εκείνο που αναδύεται ως οδυνηρή βεβαιότητα, είναι δυστυχώς η επίμονη, βασανιστική συνέχεια μιας ατελέσφορης και φάλτσας σουίτας.

Παρόλο που νομίσαμε ότι αλλάξαμε την ορχήστρα και τα όργανα, ακούμε πάντα την ίδια ανατριχιαστική «μουσική». Ένας μαέστρος δεν μπορεί μόνος του να φέρει την Άνοιξη!

Δήλωση του Ούγκο Τσάβες


Μάθημα δεοντολογίας από έναν "τριτοκοσμικό" ηγέτη.
Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί.
 

Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;».

Μα γιατί έκλεψε!

Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση.
Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους.

Γι’ αυτό φυλακίστηκαν. Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ’ τα πόδια μας.

Τα τελευταία λόγια του Σωκράτη

Σωκράτης :
«Θα ήταν αρκετό να περιμένετε λίγο ακόμα, Αθηναίοι, κι ο θάνατος θα ερχόταν μόνος του για να σας απαλλάξη από τον Σωκράτη. Αλλά με τη βιασύνη σας, πράξατε κάτι που προσβάλλει όλη την πόλη.

Με καταδικάσατε όχι γι’ αυτά που αναφέρει η κατηγορία, αλλά γιατί σεβάστηκα τον εαυτό μου, γιατί ντράπηκα να σας πω ό,τι θα σας ήταν ευχάριστο, γιατί δεν καταδέχτηκα να κλάψω, να ξεπέσω σε καμώματα ανάξια, που εσείς τάχατε συνηθίσει από τους άλλους".

Ένας σύντομος ψίθυρος διατρέχει το πλήθος.

«Δε θέλησα όμως, επειδή αντιμετωπίζω το θάνατο, να κάνω κάτι αταίριαστο για έναν ελεύθερο άνθρωπο. Όπως στον πόλεμο, έτσι και στη δίκη, δεν πρέπει κανείς να σκέφτεται πώς θ’ αποφύγη με κάθε τρόπο το θάνατο. Κι αλήθεια, στον πόλεμο υπάρχουν τέτοιοι τρόποι: αρκεί να πετάξη κανείς τα όπλα και να ικετέψη ταπεινά τους διώκτες του. Κι άλλα παρόμοια. 


Προσέξτε όμως, Αθηναίοι, γιατί η κακία τρέχει πιο γρήγορα από το θάνατο. Και τώρα, εμένα, επειδή είμαι και γέρος και αργοκίνητος, με πρόλαβε ο θάνατος. Τους κατηγόρους μου όμως, επειδή είναι νέοι και σβέλτοι, τους πρόλαβε η γρηγορώτερη, η κακία. Εγώ θα φύγω καταδικασμένος από σας σε θάνατο, αυτοί θα φύγουν καταδικασμένοι από την αλήθεια σαν ένοχοι κακότητας και αδικίας. Θέλω, όμως, τώρα που βρίσκομαι τόσο κοντά στο θάνατο, να κάνω μια πρόβλεψη…».

10 Αστεία για άνδρες καί γυναίκες...

1. Οι γυναίκες είναι απρόβλεπτες. Πριν τον γάμο ονειρεύονται ένα άντρα, μετά τον γάμο τον υποπτεύονται και μετά τον θάνατο του τον σέβονται.

2. Κάποτε κάποιος άντρας είπε σε μια γυναίκα πως την αγαπάει και ότι θα περνούσε ακόμα και μέσα από την κόλαση γι’ αυτήν. Παντρεύτηκαν..και τώρα περνά μέσα από την κόλαση.

3. Ένας άντρας έβαλε μια αγγελία με τίτλο: «Ζητείται σύζυγος». Την επόμενη μέρα, λαμβάνει εκατοντάδες γράμματα. Όλα έλεγαν το ίδιο πράγμα: «Πάρε τη δική μου».

4. Όταν ένας άντρας ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου του στη γυναίκα του μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα: Είτε το αυτοκίνητο είναι καινούργιο, είτε η γυναίκα.

Eίναι η Γή κούφια?

Θεωρητικά η γη είναι κούφια. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι μέσα υπάρχουν ολόκληροι πολιτισμοί. Μερικοί λένε ότι τα UFO δεν είναι από άλλους πλανήτες, αλλά προέρχονται από το εσωτερικό της γης. Στο τέλος του 17ου αιώνα προτάθηκε ότι το αέριο που βγαίνει από τις τρύπες στους πόλους είναι η αιτία του Βορείου και Νοτίου Σέλας. Ο Ιούλιος Βέρν έγραψε το 1864 το «Ταξίδι στο κέντρο της γης» περιγράφοντας την κούφια γη.

Ο Μπάροους, γνωστός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, έγραψε αρκετά μυθιστορήματα σχετικά.


Το 1869, ο Κύρος Ρίντ, αυτοαποκαλούμενος αλχημιστής, ίδρυσε θρησκευτική ομάδα και για σαράντα περίπου χρόνια έδινε ομιλίες και έγραφε άρθρα για το θέμα αυτό. Το 1913,
Ο Γκάρντνερ δημοσίευσε το «Ταξίδι στο εσωτερικό της γης».
 

Μαύρη Τρύπα...ένα ανεξήγητο Γαλαξιακό Φαινόμενο


Οι μαύρες τρύπες είναι ένα ανεξήγητο σημείο στο Σύμπαν, ένα σημείο στο χωροχρόνο όπου κάποτε ζούσε ένα από τα πιο γιγάντια άστρα στο Γαλαξία μας. 

Είναι το σημείο του διαστήματος, όπου κάποτε υπήρχε ο πυρήνας ενός γιγάντιου άστρου. 

Ένας πυρήνας που περιείχε περισσότερα υλικά από τρεις ηλιακές μάζες και ο οποίος στην τελική φάση της εξέλιξης του άστρου έχασε την πάλη ενάντια στη βαρύτητα, με αποτέλεσμα τα υλικά του να καταρρεύσουν και να συμπιεστούν υπερβολικά...
Η υπόσταση της μαύρης τρύπας είναι δύσκολο να κατανοηθεί από τον ανθρώπινο νου και ίσως αυτό οφείλεται μερικώς στον όρο «τρύπα». Δεν πρόκειται για κάποιο βαθούλωμα σε κάποια επιφάνεια, ούτε αφορά κάποια έλλειψη ύλης. Αντιθέτως! Υπάρχει τόσο συμπιεσμένη ύλη μέσα της, που είναι προτιμότερο να κάνουμε λόγο για μια «στερεά τρύπα». 


Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Αιγηϊδα. Η μάνα γη των Πρωτοελλήνων

Στην Αιγηϊδα υποτίθεται ότι έφθασαν (οι Αφρικανοί που στο μεταξύ είχαν μεταμορφωθεί σε… Μογγόλους;!) πριν από 25.000 χρόνια περνώντας από τον Βερίγγειο τότε ισθμό και τον πορθμό και από την Άπω –Αλάσκα απλώθηκαν ως τη Γη του Πυρός (μεταμορφωνόμενοι ταυτόχρονα σε… Ερυθρόδερμους, άγνωστο γιατί).

Εκτιμούμε την εικασία εντελώς φαντασιώδη. Διότι…
α) Τίποτε δεν αποδεικνύει την προέλευση του ανθρώπου από τον (Αυστραλό) πίθηκο. Ακόμη κι αν επιμείνουμε σε αυτήν, στην κοιλάδα του Αξιού, 65 χλμ. Β.Δ. της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε κρανίο εξελιγμένου πιθήκου (Ουρανοπίθηκος ο Μακεδονικός) 9-10 εκ. ετών. Γιατί να μην είναι αυτός ο πρόγονος του ανθρώπου;

β) Οι λίθινοι πελέκεις της Αφρικής είναι 1 εκ. ετών. Την ίδια ηλικία έχουν και τα λίθινα εργαλεία που βρέθηκαν στο Βαλλονέ της Γαλλίας. Άρα υπήρχαν άνθρωποι στην Ευρώπη. 


10 Περίεργοι θάνατοι

Ορισμένες φορές, φράσεις όπως "πέθανε από τα γέλια" ή "πέθανε από το πολύ φαγητό" που χρησιμοποιούνται μεταφορικά, μπορούν να συμβούν και στην κυριολεξία. Ο θάνατος κάποιου δεν είναι απαραίτητο να οφείλεται πάντα σε φυσικά αίτια ή σε φόνους.

Μερικές φορές οι αιτίες που μπορούν να οδηγήσουν στο θάνατο είναι ομολογουμένως αρκετά περίεργοι και γι’ αυτό τραβούν την προσοχή.

Η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο περίεργους θανάτους που έχουν σημειωθεί ποτέ:

Αρχαίο αντίγραφο Διαστημόπλοιου στο μουσείο της Κωνσταντινούπολης

 Κρυμμένο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία για μισό αιώνα το πέτρινο χειροποίητο αντικείμενο, που μπορεί πράγματι να είναι ένα αρχαίο πυραυλικό διαστημόπλοιο, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1997 από τον διευθυντή του μουσείου Dr. Pasinli.

Με μια σύγχρονη μάτια, το πέτρινο διαστημόπλοιο μοιάζει να περιλαμβάνει μια κωνική πυραυλική μύτη, ένα σύμπλεγμα τεσσάρων κινητήρων εξάτμισης στο πίσω μέρος γύρω από ένα μεγαλύτερο κινητήρα και ένα μονό πιλοτήριο με τον πιλότο να του λείπει το κεφάλι.

Τα πειράματα γενετικής των Ναζί





Γιοζεφ Μενγκελε
Ο Γιοζεφ Μενγκελε σπουδασε ανθρωπολογια στο Μοναχο και ιατρικη στη Φρανκφουρτη, ενώ η διδακτορικη του διατριβη εγινε στο Ινστιτουτο Κληρονομικοτητας, Βιολογιας και Φυλετικης Υγιεινης που ειχε ιδρυσει ο ιδιος ο Χιτλερ. Αν και θεωρουνταν ενας απο τους μεγαλυτερους επιστημονες της εποχης του, εμελλε να χρησιμοποιησει τις γνωσεις του για να εκτελεσει μερικα απο τα φρικιαστικοτερα πειραματα στην ιστορια της ανθρωποτητας.

Το Μάϊο του 1943 ο Μένγκελε, παρασημοφορημένος γιατρός των τρομερών ταγμάτων Eς Ες, τοποθετείται ως αρχίατρος, σε ηλικία 32 ετών, στο στρατόπεδο Άουσβιτς. 


Εκεί είχε την απόλυτη ελευθερία να διεξάγει κάθε είδους πειράματα, τα οποία θα βοηθούσαν στην εξαγωγή συμπερασμάτων για τις φυλετικές διαφορές, τα γενετικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου και κυρίως τη δημιουργία και διαιώνηση της ΄΄Αρίας΄΄ φυλής.

Οι πιο συνηθισμένοι θάνατοι


  
Ο αμερικανός συγγραφέας Μάϊκλ Λάργκο για να γράψει το βιβλίο του "Τελευταία έξοδος: μια εγκυκλοπαίδεια του θανάτου" πέρασε πάνω από 10 χρόνια συλλέγοντας πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία σχετικά με διάφορους τρόπους με τους οποίους έχουν πεθάνει κατά καιρούς άνθρωποι, ψάχνοντας τα πιστοποιητικά θανάτου, ανακάλυψε ότι υπάρχουν 3.000 διαφορετικοί και περίεργοι τρόποι με τους οποίους συνάνθρωποι μας κατέληξαν.

- 1500 θάνατοι από καρκίνο των πνευμόνων αποδίδονται ευθέως στα δημοφιλή σε όλους αντικολλητικά τηγάνια, των οποίων η επικάλυψη από αλουμίνιο είναι κατεστραμμένη ή γδαρμένη.

- Παρόλο που οι ανισόπεδες διαβάσεις προστατεύονται από ειδικούς φράκτες αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, κάθε χρόνο σκοτώνονται 17 άτομα από αντικείμενα που έπεσαν από ψηλά στο αυτοκίνητό τους.

Αρχαιολογικές Συγκαλύψεις, Αλήθειες ή Ψέμματα?


ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ,ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ".
Τζώρτζ Όργουελ 1984

Οι περισσότεροι από εσάς θυμάστε την τελευταία σκηνή από την δημοφιλή ταινία αρχαιολογικής περιπέτειας "Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού" με τον Ιντιάνα Τζόουνς, στην οποία ένα σημαντικό ιστορικό εύρημα, η Κιβωτός της Διαθήκης από το Ναό της Ιερουσαλήμ, κλειδώνεται σ' ένα κιβώτιο και τοποθετείται σε μια τεράστια αποθήκη, όπου δεν θα την ξαναδεί ποτέ κανείς, εξασφαλίζοντας μ' αυτό τον τρόπο ότι τα βιβλία της ιστορίας δεν θα χρειαστεί να ξαναγράφουν και οι καθηγητές της ιστορίας δεν θα χρειαστεί να αναθεωρήσουν τη διάλεξη που δίνουν εδώ και σαράντα χρόνια.

Συμφωνα με τη γνώμη πολλών εξερευνητών, παρ' όλο που η ταινία είναι φανταστική, η σκηνή κατά την οποία ένα σημαντικό αρχαίο λείψανο θάβεται σε μια αποθήκη είναι επικίνδυνα κοντά στην πραγματικότητα. Για όσους ερευνούν τις κατηγορίες για αρχαιολογικές συγκαλύψεις, υπάρχουν ενοχλητικές ενδείξεις ότι το πιο σημαντικό αρχαιολογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ, το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν (Smithsonian), που αποτελεί ανεξάρτητη ομοσπονδιακή αρχή, έχει σκόπιμα αποκρύψει κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες και σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις που έγιναν στην Αμερικανική ήπειρο.

Εντυπωσιακό «Χάος στον Ωρίωνα»!

Η ειδικοί την ονόμασαν , «Χάος στον Ωρίωνα», αφού μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.
 

Την εικόνα απαθανάτισε το διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer και στο κέντρο της διακρίνονται τέσσερα άστρα τα οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι γιγάντια και η λαμπρότητα τους φωτίζει όλη την περιοχή δίνοντας της αυτό το έντονο κιτρινωπό χρώμα.
 

Οι εκατοντάδες κίτρινες κουκκίδες που είναι διάσπαρτες μέσα στο νεφέλωμα ανήκουν σε νεογέννητα άστρα.

Τα υπερατλαντικά ταξίδια των αρχαίων Ελλήνων και Αιγυπτίων Μέρος 2ο

 Ο χάρτης του Ερατοσθένη

Στον χάρτη εμφανίζεται για πρώτη φορά η Σρι λάγκα, ως Taprobana αρκετά ωστόσο μετατοπισμένη. Παραμορφωμένες επίσης φαίνονται οι ακτές της Αφρικής και της Ινδίας. Ο Ερατοσθένης υποστήριζε ότι η γη καλύπτεται κυρίως από νερό σε αντίθεση με άλλους όπως λ.χ ο Κράτης, που υποστήριζε ότι καλύπτεται κυρίως από στεριά.

Ο στωικός φιλόσοφος Κράτης (2ος αιώνας π.χ) από τον Μάλλο της Κιλικίας, υπήρξε διευ­θυντής της Βιβλιοθήκης της Περγάμου, και υπήρξε ο πρώτος ο οποίος σχεδίασε χάρτη της Γης σε σχήμα σφαίρας γνωστή ως «Κράτειος σφαίρα». Την «Κράτειο σφαίρα», την σχεδίασε ο Κράτης προσπαθώντας να αποδείξει ότι στα Ομηρικά ποιήματα υπήρχε ήδη (βασιζόμενος στην αλληγορική ερμηνεία η περί Κόσμου θεωρία της Στοάς (σφαιρικό σχήμα της γης). 


Τα υπερατλαντικά ταξίδια των αρχαίων Ελλήνων και Αιγυπτίων Μέρος 1ο

 «Αυτό που κατάφεραν οι σοφοί του παρελθόντος που είναι ανθρώπινα μεγάλο, ήταν να μας εφοδιάσουν με τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό έτσι ώστε το ταξίδι μας να είναι όχι λιγότερο οδυνηρό, αλλά περισσότερο οικείο και αγαπητό. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να γίνουμε αντάξιοί τους και να αξιοποιήσουμε ότι μας προσέφεραν.»

Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούμε σε υπερατλαντικά ταξίδια τα οποία φαίνεται πως πραγματοποίησαν τόσο οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήδη από το 3000 π.χ, όσο και οι Αρχαίοι Έλληνες. Σχετικές αναφορές είχα κάνει ήδη από το 2003 τόσο στο διαδύκτιο, όσο και στην μελέτη μου : «Η χαμένη κιβωτός της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και των μυστηρίων» .

Γιατί Εχουμε Διαφορετικές Ομάδες Αίματος?

Οι διαφορές στις ομάδες αίματος οφείλονται στο γεγονός πως διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικά αντιγόνα στην επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Έτσι, έχουμε διαφορετικά συστήματα ομάδων αίματος, αλλα το σημαντικότερο, προκειμένου να βρεθούν οι καταλληλοι αιμοδότες, είναι το σύστημα ΑΒ0.

Κάθε άνθρωπος έχει στην επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων του έναν υδατάνθρακα που ονομάζεται αντιγόνο -Η. Τα άτομα της ομάδας Α έχουν συνδεδεμένο με το αντιγόνο-Η. Τα άτομα της ομάδας Α έχουν συνδεδεμένο με το αντιγόνο -Η ένα μόριο σακχάρου που ονομάζεται "Ν-ακετυλογαλακτοζαμίνη", ενώ τα άτομα της ομάδας Β έχουν συνδεδεμένο ένα μόριο σακχάρου γαλακτόζης. 


Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Σκελετοί γιγάντων στην Μεσσηνία


Δημοσίευμα της εφημερίδας "Εμπρός" της 7ης Αυγούστου του 1900.
 

ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΓΙΓΑΝΤΩΝ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΝ ΕΥΡΗΜΑ
ΕΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
ΔΥΟ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ-ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ– ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΙΝ ΕΝ ΤΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩ-Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ.

Εκ θετικής και λίαν αξιοπίστου πηγής ανακοινούται ημιν, ότι εν τινι χωρίω της Μεσσηνίας ανευρέθησαν προ τινος ανασκαπτομένου αγρού τινος δύο γιγάντιοι σκελετοί ανθρώπων, μήκους τριών και ημίσεος περίπου μέτρων.

Ο κάτοχος αυτών κατώρθωσε να τους μεταφέρη λάθρα εις Καλάμας, όπου και τους φυλάττε, καραδοκών την ευκαιρίαν όπως τους εξαγάγη εις το εξωτερικόν. 

Νίγια, Μια πανάρχαια χαμένη ελληνική πόλη στην Κίνα.


Υπάρχουν τουλάχιστον άλλες ένδεκα ελληνικές πόλεις

Ο Αμφορέας αυτός βρέθηκε στην πόλη Νίγια κάπου 640 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Kashgar το 1993. 

Η ανακάλυψη δεν είναι νέα, δηλαδή δεν είναι ούτε του προαναφερόμενου χρόνου. Πηγαίνει αρκετά πίσω.

Ο Βρετανός εξερευνητής σερ Όρελ Στέιν, περιδιαβάζοντας την Κίνα το 1903 (106 χρόνια πριν) άκουσε από Κινέζους χωρικούς για την ύπαρξη μιας αρχαίας ελληνικής πόλης κάτω από μεγάλους αμμόλοφους. ( Όταν επιβλήθηκε στην Κίνα το κομμουνιστικό καθεστώς τα αρχαιολογικά ενδιαφέροντα αδράνησαν.).

Ένα δημοσίευμα αυστραλιανής εφημερίδας τάραξε τα ιστορικά ύδατα, τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990. Το δημοσίευμα έλεγε για ελληνικό πολιτισμό σε πόλη της Κίνας. Έτσι έχουμε το παράδοξο ότι αφού ο Μέγας Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το Γάγγη ποταμό πως υπάρχουν ελληνικές πόλεις στην Κίνα;
 

Μήπως ο Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το εσωτερικό της Κίνας; Ή τουλάχιστον, έφθασαν εκεί στρατεύματά του; 
 
Αναπάντητα ιστορικά ερωτήματα, αφού δεν υπάρχουν οι ανάλογες ιστορικές πηγές που να τεκμηριώνουν κάτι τέτοιο.

Ο Σοφοκλής για το χρήμα



Τίποτε δεν υπάρχει στον κόσμο, πιο ολέθριο, πιο καταστροφικό από το χρήμα.
 

Γι αυτό γίνονται οι πιο άγριοι, οι πιο ματωβαμένοι πόλεμοι που ρημάζουν τον τόπο, και αυτό ξεσπιτώνει τους ανθρώπους από τα σπίτια τους για να τους βυθίσει στην καταστροφή.

Το χρήμα είναι εκείνο που λερώνει με τη βρωμερή ακαθαρσία του αίσχους τις πιο αγνές παρθενικές ψυχές για να τις εξαφανίσει ολότελα αργότερα.
 

Το χρήμα ανάγκασε τον κόσμο να γίνει πανούργος και ασεβής, κι όσοι πουλήθηκαν με χρήμα για να κατορθώσουν τους πιο πρόστυχους και αισχρούς σκοπούς, αυτοί δεν μπορεί, παρά μια μέρα, να πληρώσουν τα σπασμένα.
ΣΟΦΟΚΛΗΣ - ΑΝΤΙΓΟΝΗ

Πήγαν οι Ελληνες στην Αμερική πρίν τον Κολόμβο?

Έντονη η Ελληνική παρουσία στην Αμερική, χιλιάδες χρόνια πριν τον Κολόμβο, σύμφωνα με έρευνες και ευρήματα

H Aμερική σύμφωνα πάντα με την επίσημη άποψη ανακαλύφθηκε το 1492 από τον Χ. Κολόμβο, φαίνεται όμως ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι (όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά). 


Πολυετείς έρευνες, και ανακάλυψη ευρημάτων από ερευνητές και επιστήμονες, δείχνουν ότι υπήρχε έντονη η παρουσία του Ελληνικού στοιχείου, καθώς και επηρεασμού της τέχνης των κατοίκων από την Ελληνική τεχνοτροπία.

Το πλήθος Αρχαιολογικών και γλωσσολογικών ευρημάτων είχε σαν αποτέλεσμα την επίσημη αποστολή ομάδας από το Ε. Μ. Πολυτεχνείο Αθηνών στο Περού, προκειμένου να μελετήσουν την ομοιότητα των ευρημάτων με τα αντίστοιχα Ελληνικά. 


Οι περιοχές βρίθουν από Ελλάδα, και ευρήματα με κλασικά θέματα, όπως, κεφάλια μέδουσας, οικοδομήματα με Μυκηναϊκή τεχνοτροπία, μαιάνδρους, τον Ηρακλή με ρόπαλο και λεοντή, ελληνικά αγγεία, και αμφορείς που έχουν βρεθεί σε πολλά μέρη της Αμερικανικής ηπείρου και στο Περού.

Κυνήγι ελέφαντα στην Πτολεμαϊδα πριν 3.000.000 χρόνια

Ένα σημαντκό εύρημα του Πουλιανού, που αποδεικνύει την ύπαρξη ανθρώπου προ 3 εκ. ετών στον ελλαδικό χώρο, είναι ο διαμελισμένος ελέφαντας του Περδίκα της Πτολεμαΐδας. Με τη μέθοδο του παλαιομαγνητισμού χρονολογήθηκε το στρώμα που βρέθηκε ο ελέφαντας, κι έτσι απεδείχθη ότι έζησε προ 3 εκ. ετών περίπου. Στην ηλικία αυτή συνηγορεί και το είδος του ελέφαντα.

Ο ελέφαντας αυτός διαμελίσθηκε από ομάδα αρχανθρώπων της περιοχής, αφού ευρέθησαν πάνω στον σκελετό του δεκάδες αιχμηρά λίθινα και χαλαζιακά εργαλεία, τα οποία είναι αρχαιότερα απ’ τα αφρικανικά. Όπως μας πληροφορεί το περιοδικό “Nature” της 23ης Ιανουαρίου 2002, στην Gona της Αιθιοπίας ευρέθησαν εργαλεία ηλικίας 2,5 εκ. ετών. Βάσει δε αυτού του ευρήματος υπεστηρίζετο ότι κοιτίδα του ανθρώπου είναι η Αφρική, εφόσον εκεί ευρέθησαν τα «αρχαιότερα» εργαλεία.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Φράσεις που καταργούνται λόγω... ανεργίας!

1. Καταργείται η φράση του αγανακτισμένου γείτονα... "Θα κάνετε ησυχία να κοιμηθούμε, δουλεύουμε αύριο" (σιγά να μην δουλεύετε από αύριο).

2. Κατά συνέπεια καταργείται και η συνώνυμη έκφραση "Τελειώνετε κυρία μου, έχουμε και δουλειές" (δεν έχετε είπαμε)...

3. Μη ορθή θεωρείται επίσης και η έκφραση "Μια δουλειά σε βάλαμε να κάνεις" (Μία; αχαχα!)

4. Καταργείται πλέον το σύνθημα "Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο" (Βρες εσύ πελάτη και μετά δώσε του και δίκιο).

5. Καταργείται από τα σχολεία το μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού (εκτός και αν το διατηρήσουμε, έτσι ρε παιδί μου, για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις).

6. Πλέον από το Δημοτικό, η δημιουργία προτάσεων θα αξιολογείται μόνο ως προς την ορθογραφία και τη γραμματική. (Η σύνταξη είναι πλέον ανύπαρκτος όρος).

7. Η φράση "εθελοντική εργασία" θεωρείτε πλέον πλεονασμός. Ο όρος "εργασία" από μόνος του, αρκεί για να αποδώσει το ίδιο νόημα.

8. Τέλος, έπειτα και από σύμφωνη γνώμη της Εταιρίας Προστασίας του Παιδιού και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην κατηγορία της Κακοποίησης Ανηλίκου συμπεριλαμβάνεται και η ερώτηση προς μικρά παιδιά "Εσύ, τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;"

Ας χαρίσουμε αγάπη εκεί που θα εκτιμηθεί...

Δεκάδες είναι οι προσωπικές ιστορίες που αποδεικνύουν τη δυνατή σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ ανθρώπων και ζώων καθώς και το πόσο ευεργετική είναι η παρουσία τους στην καθημερινότητά των ανθρώπων. Αρκετές, επίσης, είναι οι επιστημονικές έρευνες καθώς και τα παραδείγματα μέσα από τη ζωή που δείχνουν ότι τα ζώα βοηθούν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά προβλήματα, να ξεπεράσουν τη μοναξιά, την αρρώστια. Δεν πρόκειται απλά για απόδειξη της χρησιμότητάς τους για τον άνθρωπο, πρόκειται για απόδειξη της ανάγκης και της αξίας της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων. 
Η ανάγκη σεβασμού του ζωικού βασιλείου, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος, υπογραμμίζεται ακόμη μία φορά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, προστάτη της Καθολικής Εκκλησίας των ζώων και του περιβάλλοντος 

6 μαθήματα… σχέσεων που μας διδάσκουν τα ζώα

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων...
Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και επειδή τους φίλους τους διαλέγει κάποιος για την ποιότητα του χαρακτήρα τους, χτίζοντας έτσι μία σχέση ζωής, η επίδρασή τους είναι καταλυτική. Τι μαθήματα ζωής προσφέρουν λοιπόν τα ζώα στις ανθρώπινες σχέσεις;

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που έχουν ένα κατοικίδιο και συγκεκριμένα σκύλο, έχουν την τάση να είναι πιο υγιείς και γυμνασμένοι, με περισσότερη αυτοεκτίμηση και λιγότερες τάσεις απομόνωσης. Αν και τα κατοικίδια δε μιλάνε, τουλάχιστον την ανθρώπινη γλώσσα, ωστόσο οι κώδικες επικοινωνίας που αναπτύσσονται μεταξύ ανθρώπου και ζώου είναι πηγή έμπνευσης για μια καλύτερη ζωή. Δείτε τα 6 μαθήματα ζωής για καλύτερες σχέσεις δια...στόματος των ζώων.

Αγαπήστε τα ζώα, όπως τους αξίζει.

ένα φωτογραφικό υλικό για να σας συγκινήσουμε και να σας θυμίσουμε τη σημασία τους στη ζωή μας αλλά και πως πρέπει να τα αγαπάμε, όσο αγαπάμε και το συνάνθρωπό μας.

Ενα άρθρο ...γροθιά στο στομάχι

Ο... πανηγυρικός λόγος που δημοσιεύουμε σήμερα, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, είναι μια γροθιά στο στομάχι. Τον φιλοξενούμε, όμως, σε βάρος της συνήθους ύλης αυτής της σελίδας, διότι καλό είναι να ξέρουμε τι συμβαίνει στην αυλή μας και έξω από αυτήν.

Σκύλοι πιασμένοι στο δίχτυ μεταφέρονται σε εστιατόριο του Ανόι (Βιετνάμ), όπου θα αποτελέσουν παραδοσιακό γεύμα για καλοφαγάδες...

(ΦΩΤ.:REUTERS)
Τον έχει γράψει η κυρία Λιάνα Αλεξανδρή, διευθύντρια της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας, και τα στοιχεία που παραθέτει δεν σηκώνουν αμφισβήτηση. Το κείμενο που ακολουθεί είναι πολύ σκληρό - όσο σκληρή και άδικη είναι η πραγματικότητα που βιώνουν τα ζώα..... -όλα τα ζώα- του πλανήτη.

Παγκόσμια Hμέρα των Ζώων ή Υποκρισίας...

Η Ρόζα Μηνακούλη εκ μέρους του συλλόγου «Πολίτες Για Τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής» (ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ.) αναφέρεται ξεκάθαρα και όχι άδικα στο ρεσιτάλ υποκρισίας, το οποίο σχετίζεται με τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων…

«Τα εμπορευματοποιούμε, τα τεμαχίζουμε, τα καταβροχθίζουμε, τα φυλακίζουμε, τα βασανίζουμε,  θεαματοποιούμε τη ζωή τους...  Αυτά και άλλα πολλά παθαίνουν τα ζώα από εμάς τα μεγάλα ανθρωπάκια. Στα σφαγεία, σε χρόνο ρεκόρ, ζωντανά και αμέριμνα πλάσματα σφαγιάζονται και μετατρέπονται σε τερψιλαρύγγια για να ικανοποιήσουν την κοιλιοδουλεία μας. «Να την ντερλικώσουμε», όπως λέμε.

4η Οκτωβρίου: Παγκόσμια ημέρα των ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδη συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.




Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ο πατριωτισμός των πλουσίων


 Το ότι η καρδιά της Άνγκελα Μέρκελ ματώνει βλέποντας τους φτωχότερους Έλληνες να υποφέρουν ίσως και να είναι αλήθεια. Ούτε ο εθνικός εγωισμός, ούτε ο πολιτικός δογματισμός, ούτε ο οικονομικός κυνισμός αποκλείουν εντελώς τα συναισθήματα. 

Ωστόσο, τόσο συχνές εκκλήσεις στον πατριωτισμό των πλούσιων Ελλήνων, που μετώκησαν εις άγνωστον διεύθυνσιν μαζί με τον πλούτο τους, θα περιβάλουν τελικά την κεφαλή της καγκελαρίου με φωτοστέφανο γραφικότητας. 

Η κοντούλα λεμονιά ξενιτεύτηκε


Μόνο λεμόνια τής άλλοτε χρεοκοπημένης Αργεντινής βρίσκει κανείς στην αγορά: κατακίτρινα, στιλπνά, όμορφα στην όψη, ομοιόμορφα στο σχήμα και το μέγεθος. Κερωμένα, αποπρασινισμένα, ανθεκτικά στα μακρινά ταξίδια και στα καπρίτσια του καιρού. Το καλοκαίρι η εγχώρια παραγωγή δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση κι έτσι τα λεμόνια που αγοράζουμε, δύο και κάτι ευρώ το κιλό, έρχονται συνήθως από πολύ μακριά, έχοντας πετάξει πάνω από θάλασσες και από στεριές.

 

Οχι πως η τρόικα έφερε τα αργεντίνικα λεμόνια στην Ελλάδα. Πιο πολύ κωμικό παρά λαϊκίστικο θα ήταν το να φανταστούμε το «κακό μάτι» της κυρίας Μέρκελ ή του κυρίου Τόμσεν να πέφτει πάνω στο δέντρο και να το ξεραίνει. 

Η απορία των μουμουεδοεγκέφαλων


Το παν είναι να έχεις "έγκαιρη και έγκυρη" ενημέρωση. 
Καθ' ότι σωστός και συνειδητοποιημένος πολίτης, είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Βέβαια, στην εποχή τού διαδικτύου και των ευρυζωνικών δικτύων, η ενημέρωση είναι και εύκολη και γρήγορη, αλλά έχει ένα μειονέκτημα: το κεφάλι μας πήζει από ένα σωρό αντικρουόμενες ή άχρηστες πληροφορίες. Γι' αυτό, λοιπόν, πρέπει κάποιος να τις διηθεί, να κάνει ένα ξεδιάλεγμα βρε αδερφέ. Να μας καθοδηγεί τι είναι χρήσιμο κι αναγκαίο να μάθουμε και τι όχι.

Εδώ, λοιπόν, φαίνεται ο σημαντικώτατος ρόλος των διαφόρων ΜουΜουΕ και, μάλιστα, ρόλος διπλός: πρώτα σου ξεπλένουν το κεφάλι από την σαβούρα που βρίσκεται εκεί μαζεμένη και μετά στο γεμίζουν με χρήσιμα πράγματα. Έγκαιρα και έγκυρα. Κυρίως, όμως, φροντίζουν να σε ξεκουράζουν: στα δίνουν όλα έτοιμα, οπότε δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι. 


Ιστορίες καθημερινής σχιζοφρένειας.


Βρε πώς τα φέρνει η ζωή και το μπλα μπλα.....

Πήρα τηλέφωνο τον  εξάδελφο μου να του ευχηθώ για την γιορτή της κόρης του.
Ο ξάδερφος!
Ο πρώτος μου έρωτας!
Εκείνος ψηλός και όμορφος, αθλητής στο τριπλούν, τουλάχιστον 10-12 χρόνια μεγαλύτερός μου   και εγώ...7-8 χρονών.
Έπαιζε κρυφτό μαζί μου, με έβαζε να τα φυλάω,να μετράω μέχρι το 100 δύο φορές παρακαλώ και εκείνος, έπιανε την κουβέντα με το κορίτσι απέναντι, εκεί στην μάντρα με τα τριαντάφυλλα.

Ο ξάδερφος  αρραβωνιάστηκε το κορίτσι της μάντρας απέναντι από το σπίτι τους.
Όμως έφυγε, πήγε στα καράβια, μπαρκάρισε να μαζέψουν λεφτά να χτίσουν το οικόπεδο, το προικώον, για να μπορέσουν να παντρευτούν και να στεγάσουν την ευτυχία τους.

Σαν σήμερα 7 μήνες πρίν....μαζί με τον Μήτσο


Μεγάλη νίκη η  συμφωνία για το PSI που ξεσήκωσε  θύελλα "δικαιολογημένων πανηγυρισμών".
 

Τυχαίο είναι μήπως  ότι μέχρι και ο οίκος Fitch μας αναβάθμισε!
Αναβαθμίζεται η πιστοληπτική ικανότητα της οικονομίας της χώρας, παρακαλώ, για έξη ολόκληρες βαθμίδες.
 

Η Ελλάδα πλέον κατατάσσεται στην κατηγορία Β- από την κατηγορία περιορισμένης χρεοκοπίας (RD).
Τονίζεται μάλιστα, ότι οι προοπτικές αξιολόγησης είναι σταθερές και ότι η ανταλλαγή του χρέους έχει βελτιώσει το προφίλ εξυπηρέτησης του χρέους.

Έχει άδικο να πανηγυρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και με περισσή ικανοποίηση και εθνική υπερηφάνεια να λέει:

-"Αυτό που έγινε χθες είναι η αλλαγή της εικόνας της χώρας. Όλος ο πλανήτης μιλά με θετικά λόγια για την Ελλάδα", και  πρόσθεσε.
"Χθες η Ελλάδα απέφυγε τη χρεοκοπία, από χθες άρχισε η αλλαγή της εικόνας της χώρας".

Οι Ευρωπαίοι επίτροποι ζουν σαν κροίσοι!

Περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια ευρώ έχουν δαπανήσει τα μέλη της Κομισιόν για πτήσεις με ιδιωτικά τζετ, ενώ το φως της δημοσιότητας βλέπουν υπέρογκοι λογαριασμοί για διαμονή σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία, πάρτι και κοσμήματα από τα Tiffany's.

Σαν σύγχρονοι κροίσοι ζουν οι επίτροποι της Ε.Ε., σύμφωνα με την έρευνα του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού γκρουπ που έχει έδρα το πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και φέρει τον τίτλο Bureau of Investigative Journalism.

Η έρευνά τους για τα έξοδα των επιτρόπων έγινε με αφορμή το πρόσφατο αίτημα για αύξηση κατά 4,9% του budget για τα έξοδα της Κομισιόν.

Ο πιό φτωχός και πιο έντιμος πρόεδρος χώρας στον πλανήτη!

Υποκλινόμαστε όλοι!

Ο κύριος που βλέπετε στην φωτογραφία με το φτηνό ζακετάκι είναι ο Χοσέ Μουχίκα, πρόεδρος της Ουρουγουάης και πρώην αντάρτης των Τουπαμάρος στα χρόνια της δικτατορίας!

Ο κ. Μουχίκα οδηγεί ένα παλιό Volkswagen, αξίας μόλις, 1.945 δολαρίων και αποτελεί τη μοναδική «πολυτέλεια» που έχει επιτρέψει στον εαυτό του.

Ο 77χρονος πολιτικός, που δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό αλλά ούτε και χρέη, απέκτησε πριν από λίγες ημέρες ακόμα έναν τίτλο τιμής, αυτόν του πιο φτωχού προέδρου στον κόσμο!

Κατατέθηκαν τα 600 δισεκατομμύρια από τους Ομογενείς!

Σε μία κατάμεστη αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της Αθήνας, η ομάδα Ε.Ν.D. (End National Debt –Τέλος Δημόσιου Χρέους), απαρτιζόμενη από Έλληνες του απόδημου ελληνισμού, παρουσίασε στο κοινό την δυνατότητά της να εξαγοράσει ακόμη και αύριο, το δημόσιο χρέος της Ελλάδος.
Το ίδιο μπορεί να κάνει και με το χρέος της Κύπρου. Οι κ.κ. Σόραςκαι Λαμπράκης που ηγούνται της προσπάθειας της E.N.D. έδωσαν και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.Έχουν ήδη καταθέσει τα χρήματα και συγκεκριμένα 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα.

Share This

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Press to The Image and Visit "Ask-Me-Anything ?'

Ask Me Anything ?


Δείτε τώρα σε Real Time τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων μας στην Ιστοσελίδα μας στο Face Book.Σύρετε την μπάρα για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις και πατείστε με αριστερό κλίκ την ανάρτηση που επιλέξατε για να μεταφερθείτε αμέσως..!!